Пенсионирането на едно от емблематичните лица на Националния оперативен щаб

...
Пенсионирането на едно от емблематичните лица на Националния оперативен щаб
Коментари Харесай

Протестите в защита на проф. Кантарджиев продължават

Пенсионирането на едно от емблематичните лица на Националния действен щаб против ковид проф. Тодор Кантарджиев през вчерашния ден провокира голям брой мнения, стигна се и до митинг пред здравното министерство.

Десетки негови сътрудници от Националния център се събраха с искане той да не бъде пенсиониран.

„ За девет години Центърът се разви необикновено и в този момент е нещо, което в никакъв случай не е бил. Имаме средства, съвременно съоръжение и име в интернационален проект. Вчера бях персонално при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е доктор, академик и учител”, изясни пред Нова телевизия и " Здравей, България " чиновник в НЦЗПБ.

„ Повече от 25 години работя с професора. Може буквата на закона да е спазена, само че не това е методът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен методът беше грозен”, счита някогашен сътрудник на професора.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия против решението за освобождението на проф. Тодор Кантарджиев. Настояват той да бъде върнат на поста му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР