Пенсионерските организации, които поискаха осъвременяване на пенсиите спрямо актуалния осигурителен

...
Пенсионерските организации, които поискаха осъвременяване на пенсиите спрямо актуалния осигурителен
Коментари Харесай

Пенсионерски организации готвят протести, поставиха искания и дават срок

Пенсионерските организации, които желаеха осъвременяване на пенсиите по отношение на настоящия застрахователен приход и отпадане на тавана за всички пенсии, дават период от две седмици на ръководещите да подхващат ограничения за осъществяване на настояванията. В противоположен случай ще има митинги в цялата страна. Това стана ясно от думите на един от основателите на петицията, ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса, съобщи Дарик.

Той опроверга информацията, че най-голяма част от пенсионерите с таван на пенсиите са военнослужещи, и уточни, че в случай че това ограничаване отпадне, най-високи действителни пенсии ще получават някогашните летци - сред 2500 и 3000 лв. месечно.

Ген. Върбанов напомни, че измежду пенсионерите зрее напрежение и са нужни незабавни ограничения за увеличение на техните приходи. „ Обещават напълно дребни промени. За тази година индексирането беше с 3.8%, а за идната година с 5.7% се дава обещание. Това спрямо обещанията да се вдигнат заплатите на по този начин раздутата администрация с 10% и нарастването на заплатите по върховете смущава пенсионерите и по тази причина е напрежението. Още повече, че над 2 млн. са в бедност и на линията на бедността - 321 лв. “, изясни ген. Върбанов.

„ Ще изчакаме да забележим по какъв начин ще работят комисиите и най-много комисията по бюджета, дали се плануват някакви ограничения, дали има вслушване в нашите оферти и от тези 2 милиона 1% да излязат на митинг, направете сметка, че това са 20 000 и няма да бъдат агитки, които да повикат, да повикат и да се приберат. Ще бъдем решителни и според закона ще си търсим нашите правила “, закани се един от основателите на петицията, ген. Васил Върбанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР