Пенсиите трябва да се актуализират на 5 години. Това заяви

...
Пенсиите трябва да се актуализират на 5 години. Това заяви
Коментари Харесай

Мика Зайкова каза как ще вдигат пенсиите

Пенсиите би трябвало да се актуализират на 5 години. Това съобщи икономическият специалист на " ИТН " Мика Зайкова в изявление за Българска телеграфна агенция. Доайенът на 45-ото Народно събрание счита, че решение на идващ парламент за преизчисляване на пенсиите със междинен застрахователен приход от 2018 година е неизбежно и няма да има партия, която да се опълчи, тъй като политиците би ги било позор да не се погрижат за възрастните хора.

Зайкова напомни, че решението пенсиите да се преизчисляват на всеки пет години е заложено и в програмата на Има Такъв Народ.

Тя изясни, че на всички места в Европейски Съюз пенсиите са заместващ приход от приход, който си получавал, като в скандинавските страни заместването е 80-90 %. В България този заместващ приход по публични данни е 35 %, което значи, че всеки пенсионер след пенсиониране незабавно затъва в бедност, съобщи Зайкова.

„ Ние сме най-нещастните, ние живеем минимум, това значи, че качеството на живот в България е доста ниско. Бедността може да се преодолее, само че най-страшното е, че за 30 година няма държавно управление, което да се е погрижило за качеството на образованието и от пето място в света, където бяхме през 1989 година, в този момент сме на 88 място от 143 страни ", съобщи Мика Зайкова.

Според нея разговорът е вярното решение за идната предизборна акция, войната и омразата не са положителни съветници. „ Диалог би трябвало да има и се надявам, че партиите на смяната ще съумеят, освен се надявам - те би трябвало да съумеят, с цел да тръгне тази страна, да се оправи “, посочи Зайкова.

Решението на Слави Трифонов да не се кандидатира за идващия парламент, освен че няма да понижи гласоподавателите за партията, а ще ги усили, безапелационна е Мика Зайкова. Според нея позицията, която е избрал водачът на партията е доста добра.

„ Аз не считам, че партийните водачи безусловно би трябвало да бъдат депутати, тъй като като народен представител той ще носи отговорност единствено за района, който съставлява, а като водач на партия ще носи отговорност за цялата партия и за всички хора, които е предложил за депутати “, сподели Зайкова.

По думите й второто място на Има Такъв Народ на парламентарните избори през април е огромен триумф. Според нея хората в България са приели с топло отношение и утвърждение изявлението й при откриването на 45-ото Народно събрание, тъй като постоянно се е стараела да приказва истината. „ Ако отново съм най-дъртото нещо в идващия парламент, отново ще кажа нещо, което мисля ", добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР