Пекин. Нови сателитни снимки, наскоро разпространени от израелската разузнавателна компания

...
Пекин. Нови сателитни снимки, наскоро разпространени от израелската разузнавателна компания
Коментари Харесай

Sputnik: Китай премахна свои ракети от остров в Южнокитайско море

Пекин. Нови сателитни фотоси, неотдавна публикувани от израелската разследваща компания „ ImageSat International “ (ISI) демонстрира, че китайски ракетни системи, до момента ситуирани на противоречив остров в Южнокитайско море, са били отстранени или преместени, предава Sputnik .
Остров „ Woody “, най-големият от противоречивия архипелаг Параселски острови, е дом на редица китайски военни съоръжения, в това число системи за защита на острова от морски и въздушни набези. Сега наподобява, че някои от тях липсват.
Анализатори излязоха със лични теории по отношение на изгубването на ракетите. Според китайския военноморски специалист Ли Йе, е допустимо системите да са краткотрайно отстранени за ремонтна активност.
„ Заради влажното време, в допълнение със скорошния ураган в района, е евентуално тези системи да са били краткотрайно отстранени за ремонт или замяна на някои елементи “, съобщи Ли пред „ South China Morning Post “.
Двама неидентифицирани представителите на министерството на защитата на Съединени американски щати са съобщи пред „ CNN “, че е малко евентуално Пекин да избрал алтернатива за изцяло унищожаване на ракетната система и допуснаха, че е допустимо да са скрити в постройките на острова.
Израелската ISI допусна, че изгубването на ракетните системи може да е част от рутинна процедура на пренасяне и е допустимо да са били преместени на различен остров в района.
„ От друга страна, това може да е постоянна процедура. Ако е по този начин, в идващите няколко дни може да следим връщането на ракетите в същия регион “, обявиха от ISI в изказване.
Според военноморския специалист от Шанхайския университет по политическа просвета и право Ни Лицьонг, обаче, премахването има повече общо с отстъпването на Китай в района.
„ С увеличаващото се напрежение в връзките сред двете страни е разбираемо, че вършим лек жест на компромис. Не е рационално за Китай да се конфронтира непосредствено със Съединени американски щати. Ще преценим по-късно за вероятното връщане на ракетите, откакто напрежението спадне “, съобщи Ни.
„ По-добре е да създадем три стъпки напред и две обратно, тъй като и двете страни към момента се въздържат и нито една не желае да тръгне на война “, добави той.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР