Печурките са много полезни, защото имат положителен ефект върху здравето

...
Печурките са много полезни, защото имат положителен ефект върху здравето
Коментари Харесай

Печурките – природните пробиотици и антидепресанти

Печурките са доста потребни, тъй като имат позитивен резултат върху здравето заради хранителната си стойност.

„ Те са богати на витамин D, който е извънредно потребен. Липсата на този витамин е обвързвана с отмалялост, нарушено здраве на костите, понижена функционалност на имунната система и нараснал риск от хронични болести, в това число някои типове рак “, споделя диетологът Никол Стефану пред „ Eat This, Not That “, съобщи БГНЕС.

Изследването, оповестено в професионалното списание " Food Science & Nutrition ", сподели, че посредством постоянна консумация на гъби, вие въвеждате задоволително количество микронутриенти в тялото, без да увеличавате калориите, мазнините или натрия. Печурките са богати на селен, хранително вещество, което има антиоксидантни свойства, помагащо за понижаване на всевъзможен тип инфектиране. Влияят добре и на работата на червата, т.е. на храносмилателната система.

„ Много проучвания демонстрират, че гъбите работят като пробиотици. Те освен усъвършенстват храносмилането, само че и могат да бъдат потребни за хора с диабет. А точно, гъбите имат способността да трансформират избрани чревни бактерии и по този метод да освобождават инсулин от бета клетките на панкреаса “, добавя тя.

Хората, които ядат гъби, по-рядко страдат от меланхолия. Изследователите отдават това на многотобиоактивни съединения в гъбите, в това число витамин B12 и антиоксиданти.

„ Поради своите лечебни свойства, гъбите се употребяват за медицина повече от 2000 години. Те съдържат съединения, които провокират имунен отговор на голям брой равнища – сходно на група бойци, които водят седем борби по едно и също време. Гъбите са известни със своята необятна гама от биоактивни съставки, най-вече бета-глюкани, които укрепват имунитета “, заключи експертът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР