Печеното месо е едно от най-вкусните ястия, които имат нужда

...
Печеното месо е едно от най-вкусните ястия, които имат нужда
Коментари Харесай

Хитринки за вкусно печено

Печеното месо е едно от най-вкусните ястия, които имат потребност единствено от едно нещо – гарнитура. Месото, което ще употребявате за тази цел, би трябвало да е обезкостено, посолено и подправено по ваш усет.

Както и при задушаването, добре е в началото да запържите добре месото от всички страни – по този метод се образува хрупкава златиста коричка, а вътрешността на месото остава сочна.

След това месото, без значение дали е на едри или дребни части, би трябвало да бъде залято с не доста огромно количество топла вода и да се реалокира в подобаваща тава. След това да бъде мушнато в авансово нагрята фурна.

 Месо във фолио

За да бъде печеното месо сочно и вкусно, понякога би трябвало да се отваря фурната и то да се полива със сока от печенето. Ако подобен липсва, добра работа ще свършат топла вода или бульон.

Месото се пече, до момента в който цялата вода не се изпари и сосът от печеното не стане златистокафяв. Месото от млади животни е добре да се изпържи на тиган на порционни части – да вземем за пример пържоли или шницели.

За да е вкусно, то се реже напречно на мускулните нишки, а сухожилията и ципите, както и костите се отстраняват. След това частите се начукват, а краищата се срязват на няколко места.

Месото се посолява, потапя се в разрушено сурово яйце и по-късно се овалва в галета, след което незабавно се запържва. Препоръчват се мазнини, които могат да се загряват до висока температура, без да загарят – олио и свинска мехлем.

 Грил

В тигана се налива толкоз лой, че месото да се потапя до половината от дебелината си. След като се запържи две-три минути от едната страна, би трябвало да се обърне и от другата.

След това огънят се понижава и месото се пържи до цялостна подготвеност. За да се дефинира дали към този момент е готово, се пробожда с вилица най-дебелата част на парчето. Ако е готово, се появява прозрачен сок, в случай че не е – сокът е червеникав.

Готовото месо би трябвало елементарно да се пробожда с вилица. За да е по-вкусно, месото, пържено на тиган, се сервира в затоплена паница. Трябва незабавно да се сервира, защото става твърдо, откакто отлежи и губи усета и аромата си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР