Pearpop, пазарът за сътрудничество в социалните медии, се впуска с

...
Pearpop, пазарът за сътрудничество в социалните медии, се впуска с
Коментари Харесай

Пускат NFT-та на постове в социалните мрежи, чиято цена расте според популярността им

Pearpop, пазарът за съдействие в обществените медии, се впуска с главата напред в криптовалутите.

Лица като The Chainsmokers, Алексис Оханян, Марк Кюбан и Снуп Дог стоят зад платформата. Следващият ход на Pearpop е стартирането на Pearproof, Web 3.0 приложение, което разрешава на основателите да трансформират в NFT изявленията си в обществените медии. Тази идея не е безусловно нова – Cent оказа помощ на да продаде NFT на първия си туит за еквивалента на 2,9 млн. $ в ETH.

NFT на Pearproof ще употребяват патентован логаритъм, който разрешава на активите да усилват цената си, когато постовете набират повече обществена ангажираност.

Искахме да създадем платформа или формат, който ни разрешава освен да установим собствеността, само че и да можем фактически да използваме Web 2.0 метаданни, с цел да създадем динамично NFT.
Рей Лий, основен продуктов шеф на Pearpop и Pearproof Всяка обява стартира от равнище „винил“ в системата
Когато стане по-популярна, NFT-то към нея може да се „издигне“ до сребърно, златно, платинено и други равнища. Създателят може да реши какви награди са свързани с тези равнища. Например притежателите на NFT-та с негови изявления да получат достъп до частен Discord при несъмнено равнище.

Става въпрос за програмиране на метод за отключване на достъп до основателя или до частна общественост.
Допълва той пред TechCrunch
Като притежатели на актив, обвързван с триумфа на създателя, почитателите ще действат съвсем като вложители в него. Те ще желаят създателят да успее, тъй като имат директен финансов дял в активността му и персоналния му живот.

Проектът ще употребява блокчейна Solana, който Pearproof избра поради ниските разноски за транзакции и по-малкото влияние върху околната среда. Единствено самите основатели могат да отпечатват личните си постове в обществените мрежи като NFT. Ще има доста инспекции, с цел да се предотвратят измамите. Когато едно NFT се продаде, основателят му ще получи 90%, а Pearproof – 10%.
При всяка последваща транзакция, основателят получава 10% отчисление
Бизнес моделът на Pearpop разчита на външни обществени платформи. Но дали платформи като TikTok, Instagram, Twitter, Spotify и YouTube ще се съгласят с Pearpop, който трансформира наличието им в? Въпреки че Pearproof не е попитала непосредствено тези платформи, Лий счита, че това няма да е проблем.

NFT ще бъде това, което съставлява тази медия, която е в Web2, а не самата медия. NFT на видеоклип в YouTube може да демонстрира единствено няколко секунди в цикъл, а не целия видеоклип. Вие купувате показване, което отключва общността за вас, само че също по този начин помагате за ориентиране на потоците към съответното видео. Ето по какъв начин си представяме това.
Представя различната позиция Лий.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР