Пазарният дял на централизираните борси в общата търговия с криптовалути

...
Пазарният дял на централизираните борси в общата търговия с криптовалути
Коментари Харесай

Централизираните крипто борси вече държат рекорден дял от търговията

Пазарният дял на централизираните тържища в общата търговия с криптовалути доближава рекордни върхове тази година.

Все по-голяма част от размерите се консолидира в платформите на няколко водещи компании, написа Coin Telegraph.

Нетният пазарен дял на криптоборсите в общите преводи доближава 96% през февруари 2022 година, спрямо 89% през август 2021 година, по данни на английската аналитична компания CryptoCompare.

Нейният разбор включва над 150 дейни централизирани тържища, като ги класира по сигурност, брой налични активи, регулаторно сходство, инспекции и други критерии, като ги класира от най-високия резултат (AA) до ниския (F), като за водещи се одобряват тези с оценка B или по-висока.

Общо 78 тържища попадат в влиятелната категория, като Coinbase, Gemini, Bitstamp и Binance са единствените четири, получили най-високата оценка AA.

Борсите от най-високо равнище са трансферирали крипто активи за общо 1.5 трилиона $ през февруари 2022 година, спрямо 62 милиарда $ в тържищата на „ по-ниско равнище “. Според анализите на CryptoCompare, това значи, че както търговците на дребно, по този начин и професионалните вложители минават към тържища с по-нисък риск.

Консолидацията в областта на криптоплатформите се случва както вследствие на затварянето на някои тържища, по този начин и посредством придобиването им от по-големи играчи. Водещите платформи, които се стремят към агресия в чужбина, от време на време получават към този момент лицензирани по-малки тържища, работещи в страната, в която желаят да участват.

Такъв беше казусът с придобиването от FTX на борсата Japanese Liquid Group на 2 февруари 2022 година, напомня Coin Telegpraph.

От юни 2019 година насам 54 тържища са били затворени заради неконкурентоспособност на пазара, което е довело до по-нататъшно консолидиране на потребителите към по-големите платформи. Освен това натискът на китайските управляващи и регулатори върху криптосектора докара до затварянето на шест от тържищата, основани в страната.

„ Виждаме, че размерите стартират да се концентрират измежду тържищата от най-високо равнище и това е наклонност, която би трябвало да продължи и в бъдеще. С напредването на промишлеността чакаме да има олигопол от тържища, преобладаващи в размерите на търговия, защото тяхното привличане се форсира и по-малките играчи последователно отпадат от пазара ", се показва в отчета на CryptoCompare.

Компанията показва и някои провокации, пред които ще бъде изправена промишлеността за продан на криптовалути, като измежду тях е и политическият напън върху тържищата за налагане на глобите против съветските компании и вложители като област, в която може да има повече дейности.

„ Докато доста тържища устояха на този напън, политическият фактор е значим риск, който би трябвало да се вземе поради в прогнозата за бъдещето на платформите за търговия с крипто активи “, се показва още в отчета.

Движението на потребителите на криптовалути, които избират да ръководят активите си независимо, също е проблем, който може да попречи на бизнес модела на тържищата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР