Пазарите на акции си поеха глътка въздух днес след отчетения

...
Пазарите на акции си поеха глътка въздух днес след отчетения
Коментари Харесай

Цената на петрола се върна отново над 100 долара за барел

Пазарите на акции си поеха глътка въздух през днешния ден след регистрирания в последните дни растеж, до момента в който суровините нарастват поради неналичието на прогрес в договарянията сред Русия и Украйна.

Цената на петрола набъбна и се върна над 100 $ за барел през вчерашния ден, а фючърсите на Брента бележат растеж от още 2% до 108.73 $ за барел през днешния ден.

Валутите на страните експортьорки на суровината също нарастнаха.

Фючърсите на щатския показател S&P 500 губеха 0.6% в азиатската сесия по-рано през днешния ден. Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI отстъпваше с 0.6% в ранната търговия, само че е на път да запише покачване от 3% за седмицата. Японският Nikkei набъбна с 0.2%.

Преди днешния ден пазарните настройки бяха подкрепени от това, че Русия наподобява е направила заплащане по дълга си в долари, заобикаляйки дефолт, както и от мненията от Москва за това, че се доближава до съглашение с Украйна.

След четвъртия следващ ден на договаряния обаче посланията и от двете страни допускат, че към момента не са покрай постигането на съглашение.

Фючърсите на пшеницата и царевицата, които са чувствителни на разстройства в предлагането от Черноморския район, нарастнаха внезапно през вчерашния ден.

Централната банка на Англия също подвигна лихвите си в четвъртък, както се очакваше, само че в прогнозата си банката изрази терзания, че поскъпващите първични материали ще навредят на икономическия напредък и на търсенето.

Основните показатели на Уолстрийт набъбнаха през вчерашния ден, записвайки най-голямото си тридневно покачване от ноември 2020 година S&P 500 и Dow Jones се покачиха с по 1.2%, до момента в който софтуерният Nasdaq добави 1.3%.

Хонконгският показател Hang Seng през днешния ден отвори с намаляване от 1%, до момента в който показателят на китайските сини чипове CSI300 губеше 0.5%.

На валутните пазари доларът е на път да запише първото си седмично намаляване от шест седмици на фона на очакванията за завършек на войната, които оскъпиха еврото и откакто валутите на експортьорите на първични материали нарастнаха, осведоми Ройтерс.

Еврото резервира позиции при 1.1093 по отношение на $ и нараства с 1.7% за седмицата. Австралийският $ нарастна до близо двуседмичен връх от 0.7394 $.

Йената върви към второ следващо седмично намаляване от по над 1% и за последно се разменяше на равнище от 118.73 по отношение на $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР