Пазарджишки дерматолози ще се включат в Националната кампания за безплатна

...
Пазарджишки дерматолози ще се включат в Националната кампания за безплатна
Коментари Харесай

Пазарджишки дерматолози преглеждат безплатно за рак на кожата

Пазарджишки кожни лекари ще се включат в Националната акция за безвъзмездна профилактика на рака на кожата – “Евромеланома 2023 “. Безплатни профилактични прегледи за рак на кожата ще се правят в Кожното поделение на Областната болница от доктор Стоянка Бейска и доктор Ива Петкова през днешния ден до 13:30 часа, както и в кабинетите на доктор Стоянка Бейска на ул. " Княз Александър Батенберг " 67, на доктор Недялка Методиева на ул. " Трапезица " 7 и на доктор Стоян Стоянов в ДКЦ " Здраве ". В акцията ще взе участие с безвъзмездни прегледи и доктор Миланка Ковачева, която ще приема в ДКЦ-Велинград.

Национална акция за профилактика на рака на кожата Евромеланома 2023 ще се организира в цялата страна на 10 май. След 17 години сполучливи акции, чиято цел беше да увеличи информираността на обществото по въпросите на злокачествените новообразувания на кожата и изгодата от ранното им разкриване, през 2023 приоритет за акцията е постигането на по-добра начетеност измежду подрастващите по отношение на нездравословното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата.

Основните способи за профилактика и ранна диагностика на болестта са самонаблюдението и постоянните профилактични прегледи при кожен лекар.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР