Пазарджик. Областният управител Иван Васев председателства заседанието на Областния съвет

...
Пазарджик. Областният управител Иван Васев председателства заседанието на Областния съвет
Коментари Харесай

Плановете за интегрирано развитие на общини бяха акцент в заседанието на Областния съвет за развитие в Пазарджик

Пазарджик. Областният шеф Иван Васев ръководи съвещанието на Областния съвет за развиване, което се организира в Пазарджик, оповестиха от регионалната администрация. В него участваха кметове на общини, ръководители и представители на общински препоръки, специалисти от държавни институции и ръководители на синдикални организации. Общините Брацигово, Пещера, Ракитово, и Септември, които към този момент са изработели и приели Плановете си за интегрирано развиване /2021 – 2027/ ПИРО, презентираха главните акценти от стратегическия документ на всяка община пред членовете на регионалния съвет.
Плановете дефинират районното и пространственото развиване на общинската територия, обрисуват настоящите проблеми, потребностите и капацитета за развиване на района, средносрочните цели и цели. ПИРО се създава в няколко елементи, посредством които се прави разбор на икономическото, общественото и екологичното положение на общината.
Съгласно наредбите на Закона за районно развиване, след създаването и приемането на проекта от съответната община, той се показва на Областния съвет за развиване.
По време на съвещанието бяха показани проектът за деяние и политическите рекомендации по интернационалния план Regions 4Food, в който регионална администрация Пазарджик е сътрудник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР