Пазарът на инвестиционни имоти през 2021 г. ще е активен,

...
Коментари Харесай

Лошите заеми и ниските лихви ще раздвижат пазара на инвестиционни имоти

Пазарът на капиталови парцели през 2021 година ще е деен, по оценка на консултантите в бранша.

" През тази година може да се чака по-висока капиталова интензивност (в съпоставяне с предходната б.р.), защото е евентуално да има нарастване на броя на необслужваните заеми. Някои вложители може да се възползват от отстъпките, изключително като се имат поради ниските лихвени проценти и изобилието на ликвидност на финансовите пазари ", разяснява Мая Балтаджиева, ръководещ сътрудник на българската консултантска организация IPC Partners. Тя е представена в отчета на румънския офис на интернационалната компания Jones Lang LaSalle (JLL) за пазара на корпоративни парцели в София.

Като предпоставки за пазарна интензивност от Cushman&Wakefield Forton също показват съществуването на свободен капитал и задържавето на лихвените равнища, и в допълнение - " поръчките за възобновяване на стопанската система ".
" Предвид големия размер набран капитал в международен мащаб и нуждата от действителни активи, вложителите са нетърпеливи да го употребяват и да се възползват от опциите през цялата година " Тони Хорел , Ръководител " Капиталови пазари " в Colliers International Colliers: Глобалната капиталова интензивност ще нарасне с 50% Инвестиционната интензивност световно ще нарасне с 50% през 2021 година Такива са упованията на Colliers International Group на база на тяхно изследване измежду близо 300 вложителя. Според новия им отчет Global Investor Outlook 98% от интервюираните във всички райони на света възнамеряват да разширят порфолиото си за парцели през тази година, а над 60% - с повече от 10%. При това 67% от интервюираните в района на Европа, Близкия изток и Азия (EMEA) и 88% в Съединени американски щати възнамеряват идващите си вложения още през първото тримесечие на 2021 година Анкетираните са огромни институционални вложители, борсови компании, суверенни и частни фондове, фамилни компании и други лица, ръководещи парични средства.
Специално за България упованията на Colliers са, че пазарът на капиталови парцели през 2021 година ще бъде доминиран от локални вложители, в продължение на наклонността, която се обрисува още през втората половина на 2020 година
Сделката за Мегамол в Люлин се обрисува като най-голямата за годината. Фотограф: Надежда Чипева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР