Пазарът на акции в САЩ се повиши в четвъртък, възстановявайки

...
Пазарът на акции в САЩ се повиши в четвъртък, възстановявайки
Коментари Харесай

Борсовите индекси в САЩ закриха нагоре, Dow удари рекорд

Пазарът на акции в Съединени американски щати се увеличи в четвъртък, възстановявайки се от внезапните разпродажби през миналата сесия, провокирани от смяна в упованията за лихвените проценти.

S&P 500 отскочи с 1,2%, като 8 от 11-те бранша на показателя се покачиха с най-малко 1%.

Dow Jones Industrial Average завоюва към 370 пункта, или 1%, като се възвърне изцяло от спада в сряда и означи нов връх за всички времена. Това е осмото рекордно затваряне на показателя за 2024 година

Nasdaq Composite се повиши с 1,3%.

Оптимизмът, че инфлацията се е забавила задоволително, с цел да може Федералният запас да понижи лихвите при започване на тази година, тласна акциите към нови върхове през последните седмици. Той обаче понижава. Преди месец трейдърите даваха съвсем 90% късмет Фед да понижи лихвените проценти през март, съгласно CME Group. Сега тази възможност е 40%.

Междувременно доходността на 10-годишните държавни облигации на Съединени американски щати – бенчмарк за разноските по заеми, вариращи от ипотеки до корпоративни заеми – спадна до 3,862% от 3,965% в сряда. Това е най-ниското ѝ равнище на затваряне за тази година, съгласно пазарните данни на Dow Jones.

Спадът в доходността и съответното повишаване на цените на облигациите отразяват нарасналите опасения за стопанската система, споделя пред The Wall Street Journal Брад Конгър, основен капиталов шеф в Hirtle Callaghan & Co.

„ Пазарът счита, че стопанската система в действителност се нуждае от понижаване на лихвените проценти “, прибавя Конгyр. „ Това демонстрира, че хората стартират да се опасяват от криза. “

Основните борсови показатели в Съединени американски щати бяха подкрепени в четвъртък от облагите на огромните софтуерни компании, известни като Великолепната седморка.

Apple, Amazon и Meta Platforms регистрираха резултати, които надминаха упованията на Уолстрийт за приходите.

Акциите на районните банки останаха под напън ден откакто New York Community Bancorp регистрира изненадваща загуба за четвъртото тримесечие. Акциите на NYCB паднаха с 11%, след спад от 38% в сряда. SPDR S&P Regional Banking ETF загуби 3,1%.

Акциите на Peloton паднаха с 24%, откакто компанията за фитнес съоръжение регистрира нов спад на тримесечните доходи и понижи годишната си вероятност.

Акциите на Qualcomm поевтиняха с 5% - компанията за чипове за мобилни устройства разгласява прогноза за приходите, която се оказа в долния завършек на упованията на Уолстрийт.

Акциите на Etsy нарастнаха с 9,1%, откакто онлайн играчът разгласи, че ще добави член на хедж фонда Elliott Investment Management към своя ръб.

Акциите на Norfolk Southern скочиха с 9,1%, откакто The Wall Street Journal заяви, че група вложители е взела огромен дял в железопътния оператор и има желание да смени борда си и основния изпълнителен шеф.

Европейските борси закриха вчерашната комерсиална сесия със спад, като вложителите осмисляха предварителните данни за инфлацията в еврозоната през януари, както и решенията на няколко централни банки да оставят лихвените си проценти без смяна, обобщава CNBC.

Общоевропейският Stoxx 600 записва спад от 0,5%, слизайки от двугодишния връх, който реализира в края на януари. Акциите на минните сдружения поевтиняха с 1,3%, а тези на петролните и газовите компании нарастнаха с 1%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР