Пътят към черноморското село Емона. 8 километра за 45 минути

...
Пътят към черноморското село Емона. 8 километра за 45 минути
Коментари Харесай

Деветте кръга на ада. Какъв е пътят към черноморското село Емона


Пътят към черноморското село Емона. 8 километра за 45 минути толкоз е нужно, за де стигне от основния път до селото. Пътят е в окаяно положение, главен ремонт не е юридически от десетилетия, а в по-голямата си част правата даже в никакъв случай не е имала асфалт.

Това е единственият път, по който може да се стигне до село Емона. Направен е през 90-те години.
-->
" Асфалтът се унищожи и с всяка година става все по-зле. Пътят до селото е към този момент съвсем неосъществим. Дупките са ужасни и няма по какъв начин да ги избегнеш ", съобщи Марина Гачева, гражданин на Емона.

Оказва се, че поради пътя, жителите на Емона мъчно могат да получат помощ при случай.

" Идването на кола за спешна помощ тук е доста тежък проблем. Скоро стана пожар. Много се забави пожарната. Докато пристигна пожарната се справяхме сами. И пристигна тук с съвсем на половина вода, тъй като по пътя се изплискала ", добави Боряна Стефанова, гражданин на Емона.

Симеон Хранков всекидневно се сблъска с гнева на летовниците, недоволни от пътя.

" Туристите като дойдат постоянно идват доста ядосани. Никой снабдител не желае да се качи до тук, ние имаме ресторант в този хотел ", разяснява Симеон Хранков, притежател на хотел.

В селото има над 200 къщи и малко хотели. Всяко лято жителите провеждат арт фестивал, с който събират средства, част от тях отделяли за пътя.

" Събрахме пари от селото, платихме план. Направи се план, подарихме го на Община Несебър, с цел да кандидатства по селски стратегии, нищо не се случи. Проблемът на Емона с пътя е, че тук живеят доста малко хора, които гласоподават и Община Несебър въобще не я интересува какво се случва тук ", сподели още Владимир Павлов, гражданин на Емона.

Пътят е благосъстоятелност на Община Несебър. Отправихме документално питане дали и по кое време е очакван ремонт и осведомени ли са със положението на правата. Все още чакаме отговор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР