Пътуващото изложение завършва тазгодишния си книжен си маршрут в

...
Пътуващото изложение  завършва тазгодишния си книжен си маршрут в
Коментари Харесай

Алея на книгата - София 2021 с мисия за запазване на 9-процентното ДДС

Пътуващото ревю " " приключва тазгодишния си хартиен си маршрут в. Хиляди заглавия от обичаните ни книгоиздатели и книготърговци ни чакат в обичайните бели шатри, които този път са ситуирани на пешеходната част на бул. " Витоша "  и в парка пред НДК.

В зоната на ревюто са издигнати близо 50 шатри, които ще работят всеки ден от 10:00 до 20:00 ч. всеки ден от през днешния ден до 12 септември. 

" Алея на книгата - София 2021 "  включва 120 участници и културна програма с над 60 събития.

Литературният ъгъл, който всяка година е сцена на културната стратегия със свободен достъп, включва премиери на книги, срещи с създатели, издатели и преводачи, събития за деца. Жълтата шатра на Литературния ъгъл се намира на пешеходната част на бул. " Витоша ", наоколо до пресечката с ул. " Солунска "  между шатра 26 и 27.

Пълната Културна стратегия на ревюто е налична на този линк: .

" " ще мине под мотото  " Девет % Данък добавена стойност върху книгите за по-четяща и по-образована нация ". Всички гости ще получат листовки с информация за акцията и за какво е значимо да бъде непокътната понижената ставка на Данък добавена стойност върху книгите, която беше въведена като краткотрайна мярка на 1 юли 2020 година със период до края на 2021 година

Инициирана е и петиция за превръщането на мярката в непрекъсната като поддръжка на книгите и четенето.

Събраните подписи ще бъдат изпратени на институциите, с цел да служат като спомагателен мотив при вземането на решение за опазване на понижената ставка на Данък добавена стойност върху книгите и използване на други политики за поддръжка на четенето.

" Алея на книгата - София 2021 " се провежда при прецизно съблюдаване на противоепидемиологичните ограничения. Организатор е Асоциация " Българска книга ", с поддръжката на Национален фонд " Култура " и календара на културните събития на Столична община за 2021 година

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР