Пациентски организации внесоха жалба за бездействие от страна на здравния

...
Пациентски организации внесоха жалба за бездействие от страна на здравния
Коментари Харесай

Пациентски организации с жалба срещу здравния министър

Пациентски организаци и внесоха тъжба за безучастие от страна на здравния министър Кирил Ананиев във връзка с наблюдението на децата с хронични болести в детските заведения и учебните заведения.

Пациентите упорстват да се даде законова опция медицинският личен състав в детските ясли, градини и учебните заведения да подкрепя процеса на лекуване на тези деца.

Понастоящем този личен състав може да прави единствено профилактика, изясни пред Дарик Ваня Добрева, ръководител на " Асоциация хипофиза ”. Искането на пациентските организации е при напътствие от доктор , медицинският личен състав в тези заведения да има опция да дава лекарства и да слага инсулин. 

" Някои споделят, че законът е с по-висок нормативен акт, само че си опонират с наредбата и към момента няма изясненост по какъв начин да се работи. Просто би трябвало да се промени наредбата, да се разпише по нов метод. В тези двете наредби, едната касае детските градини и учебните заведения и написа, че те могат да правят профилактика. А би трябвало да се запише, че когато те имат инструкции от лекуващ доктор на детето , те са длъжни да дават лекарства, да слагат инсулин, да мерят кръвна захар ", уточни още Добрева. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР