Пациентите с деменция, които страдат от тревожност и депресия, могат

...
Пациентите с деменция, които страдат от тревожност и депресия, могат
Коментари Харесай

Учени откриха начин да подобрят психическото състояние на пациенти с деменция

Пациентите с деменция, които страдат от тревога и меланхолия, могат да подобрят положението си посредством широкоразпространени и налични лечения, откри английско проучване, представено от електронното издание на " Индипендънт ".

Други проучвания до момента са открили, че 38 на 100 от хората с лека деменция имат психологични проблеми.

Авторите на проучването споделят, че резултатите им поддържат потреблението на съвещания със експерти за тревога и меланхолия при страдащи от деменция.

Учените под управлението на докторантката Джорджия Бел от Юнивърсити колидж Лондон са анализирали данни на 2 515 402 души, които са имали клинично значими меланхолия или тревога и са приключили курс на лекуване посредством службата за възстановяване на достъпа до психическа терапия в Англия в интервала 2012-2019 година

Това е безвъзмездна услуга на английската здравна работа, която предлага лечения за лекуване на тревога и меланхолия, в това число когнитивно-поведенческа терапия. Сесиите се организират самостоятелно, в групи или онлайн.

Изследването открива, че терапиите са повлияли удобно на хората с деменция и при 63 на 100 от тях признаците на меланхолия или тревога са намалели. Около 40 на 100 от тях са се възстановили изцяло от психологичните проблеми.
В група от пациенти, които не страдат от деменция, усъвършенстване се следи при 70 на 100, а цялостно възобновяване - при 47 на 100.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР