Пътниците на влаковете във Великобритания бяха предупредени да очакват закъснения,

...
Пътниците на влаковете във Великобритания бяха предупредени да очакват закъснения,
Коментари Харесай

Проливни дъждове предизвикаха транспортен хаос във Великобритания

Пътниците на влаковете във Англия бяха предизвестени да чакат закъснения, откакто бяха въведени ограничавания на скоростта по някои направления поради прогнозите за проливни превалявания на фона на продължаващи наводнения, довели до безпорядък по пътищата и в жп превоза в цялата страна, съобщи ДПА.

Шотландският жп оператор " Скот Рейл " заяви, че през днешния ден се чакат превалявания, които надвишават месечната норма, след проливните дъждове, връхлетели Корнуол. Предупреждението за проливни дължове е в действие от Бирмингам и Линкълн до Хъл, Северен Уелс, Ливърпул и Манчестър, както и по източния бряг до границата с Шотландия.

Метеорологичната работа издаде предизвестие за " жълт код " за дъжд в Източна Шотландия, което е в действие от 15:00 ч. през днешния ден до 18:00 ч. на следващия ден. " Оранжев код " е в действие за Абърдийн, Абърдийншир, Ангъс, Пърт и Кинрос от среднощ през днешния ден до 15:00 ч. на следващия ден.

Метеоролозите споделят, че в региона, обзет от " оранжев код ", може да паднат повече от 100 мм дъжд и даже 150 мм в някои елементи като Грампианските планини в Шотландия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР