Пътническият самолет АН-26, който изчезна от радарите край полуостров Камчатка,

...
Пътническият самолет АН-26, който изчезна от радарите край полуостров Камчатка,
Коментари Харесай

Изчезналият самолет АН-26 се е разбил в морето при опит за кацане

Пътническият аероплан АН-26, който изчезна от радарите край полуостров Камчатка, се е разрушил в морето при опит да кацне, оповестява " Ройтерс ", като се базира на съветски източници.

Машината е летяла от административния център Петропавловск-Камчатски до Палана - населено място в северната част на Камчатка, когато е изгубила връзка с контрола на въздушното придвижване и е изчезнала от радарите, заяви съветското министерство за изключителни обстановки.

Няколко кораба плават към мястото на злополуката, оповестяват съветските медии.

На борда е имало 22 пасажери и шест души от екипажа, заяви министерството. Кметът на Палана Олга Мохирева е била измежду пасажерите, съобщи ТАСС. До момента не е ясно дали има оживели.

Предполага се, че неприятното време също може да е повлияло в случая - съгласно локалния метеорологичен център е било доста облачно в региона.

Изчезналият Ан-26 принадлежи на Авиационното дружество Камчатка АД. Той е бил въведен в употреба през 1982 година Директорът на компанията Алексей Хабаров сподели пред организация Интерфакс, че самолетът е бил механически изправен преди полета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР