Пътни строители от цялата страна излизат на протест. Причината -

...
Пътни строители от цялата страна излизат на протест. Причината -
Коментари Харесай

След месеци без заплати: Пътните строители блокират 21 града в страната

Пътни строители от цялата страна излизат на митинг. Причината - неизплатени заплати за повече от пет месеца и липса на финансиране, което стопира ремонтните действия по към този момент предоставени от Агенция „ Пътна инфраструктура” планове. Не се разпореждат и нови поръчки.

В София протестиращите блокираха придвижването към Триъгълника на властта, оповестяват от Нова телевизия. Блокади ще има на още 24 места в 21 града в цялата страна. Протестът ще продължи един час. Служителите упорстват да получат заплатите си за осъществени поправки на пътищата. А по думите им парите към този момент се забавят 5-и месец. По разнообразни оценки става дума за сред 800 милиона и 1 милиард лв..

Това е втори огромен митинг на пътните строители. Държавата сътвори работна група в търсене на решение и излизане от проблема. Именно по тази причина ръководещите се изненадаха от днешния митинг.
„ Става дума за 5-годишни контракти, които са надхвърлени като стойности. По Закона за публичните поръчки нямаме такива права. Също по този начин са в отклоняване на Закона на бюджета и Закона на финансите”, изясни районният министър Виолета Комитова.

„ Съгласно уговореното в договорите, не могат да чакат заплащания до 31 декември повече, тъй като заплащанията са уговорени в бюджета на АПИ за този вид действия, а той е привършен към края на март. Фирмите ще ги получат, само че на друго съображение и след съблюдаване на юридическите процедури за това”, сподели зам.-министър Иван Дерменджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР