Пътни строители от фирмите Автомагистрали - Черно море и ИСА

...
Пътни строители от фирмите Автомагистрали - Черно море и ИСА
Коментари Харесай

Пътни строители отново излизат на протест пред МРРБ

Пътни строители от компаниите " Автомагистрали - Черно море " и " ИСА 2000 " излизат митинг пред районното министерство в петък (10 декември). Те желаят да им бъдат изплатени общо над 46 млн. лева за строителни и поправки действия по автомагистрала " Тракия ", като по думите им работата е свършена, а обектът е в употреба от юли месец. 

" Настояваме за неотложно разплащане на цялата дължима сума към сдруженията въз основата на това, че бяха осъществени всевъзможни инспекции, без да са установени нарушавания при активността ни, и компаниите не са от тези, които са получили предплатени суми по ин хаус процедурите ", се споделя в позиция на " Автомагистрали - Черно море ". 

От компанията акцентират, че протестните дейности нямат политически темперамент. Уточнява се, че поради закъснение на средствата, които би трябвало да получат от страната, не са изплатени заплати на служащи. Стигнало се е до принудително прекъсване на работа във всички звена, заради липса на материали, както и до от време на време прекъсване на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, поради неспособност да бъдат заплатени.

" Поради неизплащането на работните заплати напущат водещи експерти и квалифицирани служащи, машинисти и водачи. Предстоят всеобщи съкращения, заради неспособност да се сътвори ритмична работа на личния състав, да се обезпечи постоянно погашение на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали. Влошаване на финансовото положение на сдруженията – асимилиране на застраховки и банкови гаранции за заплащане, необслужване на банкови заеми и гаранции, намаление на кредитния рейтинг ", се споделя в анонса за идния митинг. 

Работещите в " Автомагистрали - Черно море " споделят също, че е неприемливо страната да не се разплаща за осъществени, признати и въведени в употреба обекти. Те разясняват, че протестните дейности " ще продължат до приемане на всички направени с почтен труд средства ".

Позицията на служебният районен министър Виолета Комитова е, че стачкуващите компании са правили ново строителство, маскирано като " настоящ ремонт ".

" Разликата е, че парите при настоящия ремонт са 2.6 пъти повече, в сравнение с за ново строителство ", разяснява пред " България он еър " Комитова.

Строителната министърка обаче е безапелационна, че не би трябвало да се приказва общо за качеството на пътното строителство в България.

" Има сектори, които са доста качествено издигнати, имаме и някои с по-лошо качество. Това се вижда на първата година и, за жалост, имаме неприятна процедура да строим пътища, без да ги обезпечаваме с гаранционни периоди. Най-пресният образец е Чирпан-Стара Загора. 40 км обновихме от " Тракия ", 207 млн. лева коства общо като градеж, а няма гаранция. Това е сериозен проблем, който ние се борим да го преодолеем ", изясни Виолета Комитова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР