Пътни експерти влязоха в спор за маркировката на новоремонтирания участък

...
Пътни експерти влязоха в спор за маркировката на новоремонтирания участък
Коментари Харесай

Експерти спорят за качеството на маркировката на АМ Тракия

Пътни специалисти влязоха в спор за маркировката на новоремонтирания сектор на Автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора. Неправителствена организация подаде сигнал, че новата маркировка е рискова, тъй като видимостта ѝ не е задоволително добра и предложения институциите на място, с цел да измерят стойностите със сертифициран апарат.

В новия сектор в посока София част от маркировката очевидно е пожълтяла. Една от евентуалните аргументи за това е, че придвижването е пуснато по-рано.

" Направили сме и отчет до организацията, имаме огромно занижаване на дневната видимост на маркировката и вие с просто око сте го видяли ", сподели Дафинка Пангарова от Институт за пътища и мостове.

" Разберете, това е животоспасяващ детайл. Ако падне мъгла или завали дъжд, това е единственото нещо, по което водачите могат да се ориентират по автомагистралата, " добави тя.

От АПИ обявиха, че тази маркировка ще бъде измита и ще бъде тествана още веднъж. Ако не дава отговор на условията, ще бъде възобновена.

" Защото за този тип настилка би трябвало към 20 дни употреба, с цел да се изнесе първоналчания битум, който е изплувал при уплътняването, изясни инж. Даниел Иваничков от Агенция " Пътна инфраструктура ".

В другото платно представителите на АПИ и държавния институт не откриха нередности. То беше отворено на 16 юли и качеството на маркировката ще проличи най-ясно след 10-я ден.

" Ако на 14-тия ден ние установим, че е под 300 миликандели ще се наложи изпълнителят да премаркира маркировката ", сподели Дафинка Пангарова, Институт за пътища и мостове.

" След като се мери с и от единствената акредитирана лаборатория ИПМ, ще дадем мнение. Към момента жителите няма от какво да се тормозят ", сподели инж. Даниел Иваничков, Агенция " Пътна инфраструктура ".

Следващата седмица следва ново премерване на стойностите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР