Пътната полиция стартира нова акция с фокус върху най-малките. Идеята

...
Пътната полиция стартира нова акция с фокус върху най-малките. Идеята
Коментари Харесай

Пътна полиция с акция за безопасността на децата

" Пътната полиция " започва нова акция с фокус върху най-малките. Идеята е децата да се учат да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата, само че и да се следи дали възрастните го вършат.

" Трябва постоянно да се отнасяме към децата точно като към деца, да не разчитаме на това, че те са хора като всички нас, възрастни, че са подредени мислите им редовно в главата както при нас възрастните и да чакаме постоянно във всички случаи те сами да се пазят. Винаги отговорността е на възрастните хора ", прикани инсп. Мария Ботева, отдел " Пътна полиция " при ГДНП.

Само за 5 месеца от началото на годината при тежки произшествия са починали 4 деца, а близо 300 са ранени - доста повече от предходната година.

" Те най-често получават пострадвания или умират като пасажери надлежно най-често засяганата възраст това са младежите сред 15 и 17 години, а другата рискова възраст е сред 10 и 14, както прави усещане на всички тази възраст от 10 до 17 години е възрастта в действителност, в която родителите дават повече независимост на своите деца ", означи инсп. Мария Ботева.

До края на юни най-много в регионите на учебните заведения и на детските градини Пътна полиция ще следи дали родителите транспортират децата си вярно, тъй че да бъде обезпечена тяхната сигурност. И предизвестяват, че толерантността към всички извършители ще бъде нулева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР