Пътната обстановка при зимни условия е нормална, няма критични точки

...
Пътната обстановка при зимни условия е нормална, няма критични точки
Коментари Харесай

Пътната обстановка в страната е нормална

Пътната конюнктура при зимни условия е естествена, няма сериозни точки в страната. Това съобщи пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, съобщи БГНЕС.

Нанков увери, че главната цел са здравето и животът на хората, както и да няма бедстващи. „ Затова сме подготвени да затворим и цели сектори особено в Североизточна България, в случай че се наложи и имаме тежки снегонавявания, каквато е и прогнозата за идващите няколко часа “ , посочи той.

„ Засега ситуацията е естествена, само че при зимни условия. Винаги сме казвали, че когато има сняг, приказваме за напредване при зимни условия. Наистина ситуацията при зимни условия не е при естествени такива - хлъзгав път, било то измит, само че сигурно е преовлажнен, вечер се образува така наречен „ мрачен лед “. Колкото и материали да насипваме, всички пътища се обработват с материали, само че просто водачите би трябвало да бъдат съсредоточени и с нараснало внимание “, предизвести районният министър.

Николай Нанков изясни, че все още в страната няма сериозни пътни точки или конюнктура, само че има затворени старопланински проходи. Той обаче посочи, че в случай че има снегонавявания, е допустимо да бъдат затваряни автомагистрали за тежкотоварни коли.

Не на последно място Нанков съобщи, че откакто приключат преваляванията ще се пристъпи към работа по запълване на дупки. „ Нека да приключат преваляванията, да изсъхне и асфалтът. Много бързо ще се пристъпи към работа, организацията е основана, само че световната ни цел и политика е след няколко години да не приказваме за дупки “, сподели още той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР