Пътната ни инфраструктура от ден на ден става все по-зле.

...
Пътната ни инфраструктура от ден на ден става все по-зле.
Коментари Харесай

Диана Русинова: Пътната инфраструктура става по-зле от ден на ден

Пътната ни инфраструктура от ден дневно става все по-зле. Много пъти съм казвала, че несменените мантинели ще доведат до тежък пътен случай и преди дни това се случи на автомагистрала “Струма” - 26-годишно момиче е починало на място. Подобни произшествия занапред ще зачестяват и не е инцидентно, че тази година имаме 38 жертви повече спрямо предходната - досега починалите са над 100. Такава прогноза направи в студиото на “Денят започна” Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в коментара си за резултатите от инспекцията, предоставена от Върховната административна прокуратура на Министерство на регионалното развитие и Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата” след злополуката с рейс, при която починаха жители на Северна Македония.

Русинова беше безапелационна, че изненади в отчета няма, тъй като непрестанно се подават сигнали за рискови сектори, прави с голям брой проблеми - изчезнали маркировки, мантинели или ограничаващи системи, изчезнали или сбъркани пътни знаци, дупки, некачествени пътни маркировки.

“Засмях се, като прочетох, че прокуратурата е признала, че има проблеми. За нас това не е вест, от дълго време знаем, че има проблеми. Все отново е другото, когато е облечено в някакъв формален документ”, добави тя.

Според нея нищо няма да последва след този отчет, тъй като “МРРБ не може да разпореди да се оправи една дупка на пътя”.

“Проблемът е доста комплициран - там има някакви разногласия сред съдружните сътрудници и очевидно разменна монета, пленник са пътищата - настоящият ремонт на пътищата”, разяснява Русинова и добави: “От една страна казусът съществува и никой не желае да вникне в него, въпреки това - тези, които желаят, като че ли нищо не могат да създадат.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР