Пътищата ни са в ужасно състояние. Това заяви министър-председателят Кирил

...
Пътищата ни са в ужасно състояние. Това заяви министър-председателят Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков: Пътищата ни са в ужасно състояние


Пътищата ни са в извънредно положение. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков, който откри държавна координационна среща по въпросите на сигурността на придвижването по пътя в Министерския съвет, написа Българска телеграфна агенция.

По думите му България е на едно от водещите места в Европа по брой жертви, починали по пътищата. " Този резултат е неприемлив. Това, което до този миг сме го приемали за даденост, би трябвало да завърши “, сподели министър председателят.

Според Петков страната ни харчи доста средства за пътна поддръжка, само че без обилни резултати. Той уточни още, че доста от главните поправки по пътните артерии са били завършени юридически като пътна поддръжка, което не дава положителни гаранции за качеството.

„ Пътната поддръжка е непълен лек ремонт, който не изисква толкоз високо равнище на гаранция, колкото главен ремонт. Ако вършим нашите пътища през така наречен поддръжки, вместо главен ремонт, качеството е по-ниско. Тази процедура би трябвало напълно да се промени “, счита министър председателят.

Той изрази вяра Народното събрание да утвърди предлагането за разплащането с пътностроителните компании, с което депутатите би трябвало да решат по какъв метод да бъдат разплатени средствата по подписани контракти за ремонт и поддръжка на републиканските пътища.

В рамките на днешната полемика представителите на виновните институции ще обсъдят целите и стъпките за повишение на пътната сигурност. В събитието вземат участие заместник-министри, представители на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, на Главна дирекция „ Национална полиция “, на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и други специалисти.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР