Пастата, приготвена от твърди сортове пшеница, е не само вкусна,

...
Пастата, приготвена от твърди сортове пшеница, е не само вкусна,
Коментари Харесай

Как правилно да готвите паста?

Пастата, приготвена от твърди сортове пшеница, е освен вкусна, само че и потребна. Тя съдържа растителни протеини, витамини от група Б и фибри. Ето за какво диетолозите поучават да последваме образеца на превъзходната София Лорен, която в никакъв случай не се е ограничавала да си похапва своите обичани спагети.

За да не се отразява на формата ви, е значимо вярното комбиниране на пастата с другите артикули, а по какъв начин да стане това ще ви посъветват средиземноморските диети.

Не, в този момент не е време за диети, а за пастата. Как да я сготвите грамотно? Една от тайните на пастата е при варенето в сърцевината си да остане леко твърда. Ако пропуснете този миг, макароните са към този момент преварени.

Абсолютно неправилно е схващането, че преди варенето, спагетите или макароните би трябвало да се измият. В реалност качествената паста не се нуждае от " баня ". Това не е тогавашната руска юфка, която бе покрита с нишесте.

 Спагети

Времетраенето на варенето на пастата е към 3-8 минути. Добре е да се вари тъкмо преди сервиране. Много от вас евентуално са привикнали да смесват спагетите със соса, след което да ги притоплят за идващото хранене. По-правилно е обаче сосът да се подгрява настрана, след което да се овкусяват макароните.

Според италианците най-важното нещо на спагетите, е сосът. А най-простият сос се подготвя от зехтин и настърган чесън. Към тази примес може да се прибавят още ядки, билки, сирене и други

По-сложните сосове се подготвят от месо, морски блага или гъби. Към макаронените храни прелестно си подхождат разнообразни билки, зеленчуци, тъй че можете умерено да експериментирате, създавайки собствен личен сос.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР