Пастата е може би най-големият италиански кулинарен шедьовър. Има стотици

...
Пастата е може би най-големият италиански кулинарен шедьовър. Има стотици
Коментари Харесай

Няколко вида паста, за които не сте чували

Пастата е може би най-големият италиански кулинарен шедьовър. Има стотици типове, като доста от тях са непознати за нас. Това, което мнозина не знаят е, че пастата съществува в най-различна форма и в други страни по света и въпреки да не се назовава паста, отново се подготвя по подобен метод. Ето няколко типа паста, за които едва ли сте чували, както и къса характерност за тях:

Соба - съставлява фино фиде, което се подготвя от брашно и елда и е особено за азиатската кухня. Сварява се, само че нормално се сервира студено, подправено с индийско орехче.

 Соба нуделс

Тиентсин почитател пи - подготвя се от бобови кълнове и се сервира като сурогат на присъщия за азиатската кухня ориз.

У-донг - постоянно срещана паста в Япония и Корея, която прилича спагети по форма и се подготвя от пшенично брашно и вода, без яйца. Сервира се студена в купичка с бульон, най-често в комбиниране с темпура.

Пансоти - типично италианска паста, присъща за северозападната част на страната. Представлява пълнена паста с яйца и спанак, която нормално се сервира с чеснов сос и разнородни подправки.

 Пансоти

Тортелони - Италианска паста, която е сходна на тортелините, само че е много по-едра. Може да бъде пълнена с месни артикули или със сирене и е изключително известна в Централна Италия.

Сомен - Сухо фино фиде, приготвено от пшеница. След като се свари се залива със студена вода, с цел да може да запази формата си. Поднася се със леден бульон и раздробен на ситно авансово изстуден лук. Характерно е за Япония.

Букатини - Италианска паста, която прилича спагетите, само че е доста по-дебела от тях и е куха. Визуално наподобява като сламка.

 Букатини

Корсетти - Италианска паста, която наподобява на монета и може да бъде приготвена по най-разнообразни способи.

 Корсетти

Чукамен - пшенично фиде, публикувано в Япония и Китай. Може да бъде поднесено по най-различни способи, само че най-често се сервира в купички с бульон дружно с части изпечено свинско месо, Поръсва се с малко черен пипер.

Фиде от речен ориз - типично китайско оризово фиде, което по форма може да бъде съпоставено с талиатели.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР