Първото заседание по процеса срещу учителката от Панагюрище, обвинена в

...
Първото заседание по процеса срещу учителката от Панагюрище, обвинена в
Коментари Харесай

Започва делото срещу учителка от Панагюрище, обвинена в побой

Първото съвещание по процеса против учителката от Панагюрище, упрекната в побой над дете, ще бъде през днешния ден от 13,00 часа в Районния съд в града, оповестява Дарик.

Делото е гражданско, заведено е от родителите на потърпевшото момченце.

Инцидентът стана на 5 септември 2017 година. Следобед дядото на Красимир Налбантов, тогава на 2 години и 3 месеца, го взема от детска градина „ Пролет “ с насинени лице, уши и шия. Учителката Павлина Ерова, по време на чието дежурство са направени синините, изяснява, че момченцето е ухапано от по-голямо дете.

Скандалът се развихри, откакто бащата на Краси – Георги Налантов, разгласява в обществените мрежи ужасяващи фотоси на детето. Последваха инспекции – вътрешна, разпоредена от директорката на детското заведение, и на прокуратурата в Панагюрище. До момента не е потвърдено кой е предизвикал пострадванията.

По време на родителските митинги против насилието в детските градини и учебните заведения през януари бабата на момченцето – Теодора Налбантова, описа пред публицисти, че дребният и до момента плаче при споменаването на думата „ градина “ и споделя, че там бият. Налага се да го отглеждат единствено у дома, редувайки се съгласно промените си.

Бащата Георги Налбантов пък разгласи, че фамилията е завело дело против Павлина Ерова. По думите му, искът е честен – тя да получи заслужено наказване и да няма право повече да работи с деца.

Версията на учителката е друга. Тя споделя, че в тъжбата против нея се желае единствено парично обезщетение от 5 000 лв., няма морални искания. Жената твърди, че в деня на случая е била нападната и бита пред сътрудници и пред дребните деца от дядото на момченцето, против който тече инспекция на Районната прокуратура.

Очаква се преди първото съвещание от процеса пред постройката на Съдебната палата да има наличие на родители от януарските митинги, които още тогава обявиха, че ще отидат в Панагюрище за морална поддръжка на Налбантови.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР