Първото за тази година представление на оперния спектакъл Кавалерът на

...
Първото за тази година представление на оперния спектакъл Кавалерът на
Коментари Харесай

Звездното сопрано Красимира Стоянова покори Виенската опера

Първото за тази година зрелище на оперния театър " Кавалерът на розата " от Рихард Щраус във Виенската държавна опера (Щатсопер), в който българката Красимира Стоянова извършва основната женска партия – Маршалката, се състоя с голям триумф нощес, оповестиха за Българска телеграфна агенция от екипа на звездното сопрано. Следващите представления са на 22 и 26 декември.

Постановката е на австрийския режисьор Ото Шенк и датира от 1968 година Представяна е към 400 пъти във Виена и постоянно е посрещана с екстаз от публиката. Диригент е музикалният шеф и основен диригент на Щатсопер Филип Жордан. В спектаклите вземат участие и фамозният тенор Хуан Диего Флорес, Гюнтер Гройсбьок, Кейт Линдзи, Вера-Лоте Бьокер и други изявени оперни реализатори.

Красимира Стоянова прави своя победоносен дебют в ролята на Маршалката на Летния музикален фестивал в Залцбург през 2014 година в отдадената на 150-тата годишнина от рождението на Рихард Щраус режисура на „ Кавалерът на розата “. След огромния триумф спектакълът се играе на фестивала в Залцбург и през лятото на 2015 г.  През декември 2016 година Красимира Стоянова показва своята интерпретация на Маршалката за първи път и пред виенска аудитория. Музикалните критици дефинират „ елегантното, аристократично и изискано вокално и артистично създаване на облика като запазена марка на Красимира Стоянова в тази роля “. 

С представленията на спектакъла " Кавалерът на розата " в Щатсопер приключва една сполучлива, наситена с участия за Красимира Стоянова година, в която тя покорява огромните оперни подиуми в Грац, Дрезден, Милано, Флоренция, Мадрид, Виена. През март 2023 година Прочутото сопрано ще бъде още веднъж на сцената в Щатсопер в постановката на „ Тоска “ на Пучини.  

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР