Първото събитие от апостолическото пътуване на папа Франциск у нас,

...
Първото събитие от апостолическото пътуване на папа Франциск у нас,
Коментари Харесай

Организация за гражданите, които ще посетят събитията на папа Франциск у нас

Първото събитие от апостолическото пътешестване на папа Франциск у нас, на което могат да участват жители, ще бъде през днешния ден от 13.00 часа на пл. "Св. Александър Невски ". Там, на сцена на площада, ще се организира обичайна неделна молитва.

Заради събитието ще бъде отцепен регионът към храма - ул. "Московска ", ул. "Георги С. Раковски " и бул. "Васил Левски ". Влизането в региона ще е допустимо главно откъм кръстовището на ул. "Оборище " и ул. "Раковски ". От там ще могат да влизат всички жители, които имат билети. Тези, които не са се снабдили с предложения, могат да влязат от контролно-пропусквателен пункт на ул. "Московска " и ул. "Париж ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи. От вътрешното министерство прецизираха, че е основана такава организацията, че всеки, който желае да участва на събитията, да се усеща добре пристигнал, макар ограниченията за сигурност.



Второто събитие, което се чака да бъде най-масово посетено, е света литургия, която ще стартира в 16.45 часа на пл. "Княз Александър I Батенберг ". Това е и единственото място, на което ще може да бъде забелязан папа Франциск по какъв начин минава с папамобила.

За това място ще има монитори отвън зоната за сигурност, в случай че има прекалено много хора, които желаят да проследят протичащото се. Тези жители, които нямат билети, ще могат да влязат от ул. "Бенковски " и ул. "Георги С. Раковски ", като се подходи от ул. "Аксаков ".



Гражданите с билети би трябвало да влязат в региона от контролно-пропусквателен пункт на ул. "Московска " зад Руската черква, както и от ул. "Дякон Игнатий " - за тези които имат предложения за седящите места и хората в неравностойно състояние.

На 6 май /понеделник/, в 16.15 часа, ще бъде отслужена молитва за мир с представители на всички вероизповедания, която ще бъде на пл. "Независимост ", където ще има построена сцена. Всички искащи да участват, които нямат билети, могат да влязат в региона от КПП-та на бул. "Дондуков " и "Цар Освободител ". Хората с пропуски ще влизат през ротондата "Св. Георги " и прохода сред Министерски съвет и ЦУМ.



Всички жители, които желаят да видят къде се намират КПП-тата, както и кои са зоните неразрешени за паркиране, ще могат да ревизират тази информация на уеб страниците на Столична община /СО/, както и във Facebook.

Гражданите колкото се може по-рано да се явят на местата, където ще бъдат събитията с папа Франциск, с цел да бъдат тествани, приканват от Министерство на вътрешните работи. В София и Раковски КПП-та ще стартират да работят три часа преди началото на деянията.

Градският превоз ще се движи обикновено. Единствено е затворена спирката за нощния превоз на пл. "Александър I ", която е изместена на ъгъла на ул. "Сердика " и бул. "Ал. Дондуков ", както и спирките на ул. "Париж " и "6-септември ".

Заради визитата на папа Франциск в Раковски, преди обяд и следобяд на 6 май придвижването по Автомагистрала "Тракия " в посока Бургас ще бъде отклонено на 119-ия км от пътен възел Запад-Пловдив до пътен възел Плодовитово при 165-и км. Движението ще бъде пренасочено през Пловдив.

При методите към Раковски ще има чиновници на пътна полиция, които да контролират придвижването. Достъпът до пл. "България " в кв. "Генерал Николаево " ще се реализира през три КПП-та. Ще има и обособена зона за лицата в неравностойно състояние. Както и конфигурирани монитори на площада, където ще се излъчва литургията, която ще бъде в храма.

Достъпът до кв. "Секирово " ще бъде без пропуски, само че ще бъде следен, с цел да не се основава скупчване на хора. Там ще има пет КПП-та. Обособени са паркинги за хората, които ще посетят събитията в Раковски. За гости в "Генерал Николаево " ще има огромен паркинг при бивше селскостопанско летище, а в кв. "Секирово " при селскостопанския пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР