Първото комерсиално изстрелване на ракетата-носител Falcon Heavy заедно с телекомуникационен

...
Първото комерсиално изстрелване на ракетата-носител Falcon Heavy заедно с телекомуникационен
Коментари Харесай

Първият комерсиален полет на Falcon Heavy ще се състои в края на годината

Първото комерсиално изстрелване на ракетата-носител Falcon Heavy дружно с телекомуникационен спътник е плануван за края на 2018 година. Информацията е на SpaceNews, който цитира свои източници.
Уеб-изданието заяви, че изстрелването е планувано за края на месец декември тази година или през януари 2019 година. Точната дата към този момент не е известна. Преди това, мощната ракета на SpaceX би трябвало да изведе потребен товар на американските военновъздушни сили. Първоначално се считаше, че това ще бъде тестов полет, който трябваше да се състои през месец юни. Но изстрелването е отсрочено за октомври във връзка със задълбочените инспекции от страна на SpaceX и американските военни.

Да си напомним, е Falcon Heavy сполучливо бе изстреляна при започване на месец февруари тази година от галактическата площадка на Кейп Канаверал. Илън Мъск сложи в ракетата спортния електрически автомобил Tesla Roadster, зад кормилото на който седи манекен. Корабът излезе в хиперболична орбита към Земята. Траекторията на полета е пресметната по подобен метод, че корабът за малко време да влезе в орбита към Марс и по-късно да дохвъри до астероидния пояс. Както бе планувано, Мъск съумя сполучливо да приземи двете от общо трите бустера, които демонстрираха синхронно кацане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР