Външният вид е важен фактор за кариерата и самочувствието, основно

...
Външният вид е важен фактор за кариерата и самочувствието, основно
Коментари Харесай

Естетичната медицина е по-безопасна, когато си в опитни ръце


Външният тип е значим фактор за кариерата и самочувствието, главно поради позитивното в началото усещане. Разбира се, невероятно и излишно е човек да бъде идеален, само че може да откри решение на естетичните проблеми, които го тормозят. Възможно е да се реализиран съвсем съвършени резултати, с помощта на разрастващите се техники и предлаганите първокласни здравни услуги.

Бюлент Сачак, професор по естетична, пластична и реконструктивна хирургия в болница Acıbadem Ataşehir в Турция, работи в тази сфера от 20 години. Освен интервенциите за оформяне на бюста, които са измежду най-търсените естетични хирургични процедури, той постоянно прави и интервенции за подмладяване на лицето, ринопластика за оформяне на носа и моделиране на тялото. Проф. Сачак дава информация за най-често прилаганите процедури в естетичната медицина.


Операции на гърдата: Увеличаване, покачване, понижаване
Хирургия на гърда е общ термин, който обгръща всички интервенции на гърдите за реконструктивни или естетични цели.

Реконструкция на гърда , което значи възобновяване, може да бъдат осъществено директно след премахване на гръдна тъкан при интервенция за рак на гърдата или, в случай че е належащо, на по-късен стадий.

Естетиката на гърдите има за цел да усъвършенства общата форма и тип на гърдите. Такава процедура може да бъде осъществена на всеки пациент на възраст над 18 години, който пожелае.

Естетичните интервенции на гърдите включват разнообразни процедури. Една от тях е Мамопластика за увеличаване на гърдите , при която общият размер на бюста се усилва с помощта най-често на силиконови импланти или трансфер на мазнини (липофилинг).

Повдигане на гърдите или Мастопексия е интервенция за поправяне на отпущането на бюста и възстановяване на формата на гърдите без забележителна смяна в размера им.

Намаляване на гърдите или редукционна мамопластика е процедура за понижаване размера на бюста съгласно желанието на пациента, с цел да се лимитират недоволства като болки във врата и проблеми с кожата. По време на оперативната интервенция се поправя и позицията на зърното. Всяка жена над 18 години, която няма съпътстващи болести, може да се съветва за размера или формата на гърдите си.

Като цяло, интервенциите на гърдите са елементарни и безболезнени процедури. Престоят в болница в множеството случаи не надвишава една нощ. Повечето пациенти се изписват още в деня след интервенцията.

Ранната следоперативна грижа продължава 7-10 дни. Пациенти от чужбина могат безвредно да се върнат вкъщи след 10-14 дни. Възстановявяне на цялостната функционалност лишава три седмици. След шест седмици пациентите могат да се завърнат към спортове като пилатес и повдигане на тежести.

Потенциалните опасности от общата упойка и самата интервенция се отнасят за всички типове интервенции на гърдата. Те се разискват доста в детайли по време на предоперативната консултация.

Задълбочената предоперативна подготовка с анестезиологичния екип и прецизната хирургия са основни за сполучливата естетична интервенция на гърдата.
Ринопластика: Ремоделиране на носа
Ринопластиката е хирургическа процедура, която се прави за смяна формата на носа в естетика с лицето, както и за премахване на проблеми с дихателните пътища, в случай че е належащо.

Ринопластика може да бъде осъществена на всички пациенти, които са на възраст над 18 и нямат съпътстващи болести. Обстоятелства като сгъстяване структурата на хрущяла и понижаване на удовлетвореността на пациента вършат тази интервенция по-трудна в преклонна възраст. Предпочитаната възрастова група за ринопластика е над 18 и под 30 години.

Болничният престой след ринопластика най-често се лимитира до едно денонощие. Пациентите се изписват с превръзка на носа и премахването ѝ става след към седмица. Първият надзорен обзор се прави на 7-ия ден след интервенцията.

Ако пациентът няма проблеми, може да се върне на работа след 10 до 14 дни.

Ринопластиката нормално се смята за безвредна процедура. Това обаче е сензитивна интервенция и най-честото недоволство в ранния следоперативен интервал е болежка. Литературните данни при късно следене демонстрират, че 10-15% от пациентите желаят ревизионна интервенция. Всички пациенти, на които следва ринопластика, би трябвало да бъдат осведомени, че може да се нуждаят от проверка в някои случаи, само че не постоянно.
Липосукция: Оформяне на тялото
Липосукцията е процедура за оформяне на тялото, а не за намаляване. Извършва се за унищожаване на подкожната лой и за придаване на по-добра форма на тялото благодарение на специфични устройства и канюли. Липосукцията се прави независимо или постоянно в композиция с други процедури като абдоминопластика. Счита се за хирургическа процедура и надлежно се вземат всички защитни ограничения, сходно на други интервенции, преди и по време на хирургичната интервенция.

Всеки пациент над 18 години, който няма съпътстващо заболяване, може да се подложи на липосукция, с цел да преоформи или в профил непотребните мазнини в тялото си.

Ако пациентът се усеща добре и няма мощна болежка след липосукция, той може да бъде изписан от болничното заведение на първия или на идващия ден след интервенцията.

След липосукция пациентите носят особено притискащо облекло, с цел да понижат подуването и отока в зоните, където се прави процедурата. Това продължава до три седмици, след което могат свободно да се върнат към естествения си метод на живот.

Липосукцията има за цел единствено да отстрани мазнините под кожата и над мускулите, тъй че най-честите затруднения са синини и болежка. В дребна част от случаите е допустимо малко количество течност, наречена сером, да се събере тъкмо под кожата. Това са главните опасности в ранния следоперативен интервал.

В късния интервал някои пациенти може да не са удовлетворени от резултата. Това се дължи най-често на недоумение и проблем в връзката сред хирурга и пациента.
За сполучливи естетични процедури
В естетичната хирургия сигурността на пациента е толкоз значима, колкото и крайният резултат.

За сполучлив резултат, свържете се с вашия хирург и попитайте за всеки подробност, като опишете в детайли своите недоволства и упования.

Още по-важно е да изберете за интервенцията лечебно заведение с опит в тази област. Не забравяйте, че това, от което се нуждаете, е освен добър хирург, само че и умел анестезиологичен екип, и профилиран екип от медицински сестри. И най-после, бъдете сигурни, че можете да се свържете с вашия доктор или хирург след интервенцията когато и да е, когато имате потребност, предлага проф. Бюлент Сачак.

За спомагателна информация и консултация:

Тел. 02 851 1228





 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР