Първото класиране на първокласниците в столицата приключи. С това се

...
Първото класиране на първокласниците в столицата приключи. С това се
Коментари Харесай

Отново проблеми при класирането на първокласниците

Първото класиране на първокласниците в столицата завърши. С това се появиха и редица проблеми за поредна година. Десетки родители алармираха, че децата им не са признати в учебното заведение в региона на местоживеене, макар че дават отговор на критерия уседналост.

Не може да се каже, че синът ми не е включен в класирането за банкет в първи клас по персонална преценка на шефа на учебното заведение, тъй като тя не го е виждала и няма директни наблюдения. Пет минути преподавател от 139-то учебно заведение остана със сина ми, след което на директорката й беше обявено някаква нейна позиция. Половин час след предварителната родителска среща, директорката ми се обади с презумцията и с всичките доводи, които си е намислила, с единствената цел да ми каже, че детето ми не е уместно за нейното учебно заведение и да ми предложи към три разновидността, единствено и единствено да не е записано в учебното заведение. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Венета Недкова, майка на Слави, който би трябвало да бъде първи клас и която преди дни вижда, че синът й не е класиран в листата на 139-то учебно заведение, макар че дават отговор на критерия уседналост.

С майката на Слави се познаваме, тъй като при нас се е обучавал по-големия й наследник Мони. Не сме имали никакви проблеми с нея. Никога не съм й предложила и от първия момент съм й споделила, че синът й си е съседен и си е в нашето учебно заведение. Предложила съм отначало да нарисува, откакто тя показа разочарована, че не е съумял - поканих я в кабинета дружно с Младен Владимиров, нашия психолог. Пред нея детето да бъде умерено, да си нарисува детето каквото желае. Това сподели от своя страна Румяна Дончева, шеф на 139-то ОУ в София. Доколкото разбрах от психолога ни, срещата с майката и сина й са минали прелестно, детето не е разочаровано, не е отхвърлено. Ние в действителност обсъждахме с майката за спомагателната поддръжка на детето - имам психолог, ресурсен преподавател, логопед. При всички случаи съм поискала да оказа помощ на детето и в никакъв случай не е ставало дума, че то ще си търси друго учебно заведение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР