Първото и най-важно правило при дресировката на кучето е това,

...
Първото и най-важно правило при дресировката на кучето е това,
Коментари Харесай

Кога и как да награждаваме кучето

Първото и най-важно предписание при дресировката на кучето е това, че би трябвало да съумеете да привлечете вниманието и интереса на кучето. Ако не се справите, пробвайте още веднъж.

Важно е целия развой на образованието да минава в игрова форма, като по този метод кучето ви няма да скучае и ще ви слуша. Не по-малко значимо е обаче и награждаването на кучето - похвалите и поощренията. Но по какъв начин и по кое време е вярно да го награждавате?

Първото и най-важното нещо, за което постоянно не помнят стопаните е това, че действително кучето не им е длъжно с нищо. Това, че отглеждате куче не значи да желаете от него невъзможни неща.

Кучето е живо създание и също има право на мнение, по тази причина в случай че желаете то да ви слуша, тогава първата ви задача е да изградите доверие в връзките посред ви. Награждаването и поощряването е идната крачка, която не трябва да пропускате при дресировката на кучето.

И по този начин, значимо е да разграничите награждаването на два метода, а точно с хвалба и добра дума или с лакомство, като би трябвало да ги редувате. Ако решите да похвалите любимеца си, тогава е значимо да извършите това с мек глас, само че малко по-висок тембър и с усмивка. Това е верният метод за награждаване на кучето.

 Награждаване на кучето с лакомства

Интонацията е доста значима при възпитанието на кучето, защото действително то се ориентира по нея, тъй като не схваща какво му казвате. Най-добре е да давате лакомството на отворена длан, с цел да не ви захапе без да желае.

Имайте поради, че парченцата би трябвало да са дребни, като е най-добре да употребявате специфични бисквитки за кучета. Другото значимо предписание е да създадете някакво изпитание и затруднение за кучето, т.е. не му поднасяйте премията до муцунката, а леко вдигнете ръката си, с цел да се наложи то да приложи някакво изпитание.

При проучването на някои кучешки команди, като Седни или Легни, това не е подобаващ способ, защото е значимо в този случай кучето да не помръдва от мястото и ситуацията си, т.е. вие сами би трябвало да пуснете премията до устата му и да го похвалите за усилието, казвайки Браво.

Ако упражнявате доста интензивно - по 3-4 пъти дневно, тогава съкратете малко самото хранене на кучето, защото давайки лакомства непрестанно, може да го прехраните.

В идеалния случай е най-добре да редувате похвалите с даването на лакомство, а точно 1-2 пъти поощрителна дума и усмивка, а по-късно 1-2 пъти - дайте на кучето премия.

Кучето ви е живо създание, по тази причина знайте, че не постоянно тренировките и образованието ще минават елементарно. Заредете се с доста самообладание, защото точно това е най-прекият метод към триумфа на дресировката на питомеца ви, както и положителното отношение към четириногия ви другар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР