Един от най-трогателните броеве в историята на популярното списание Воуг

...
Един от най-трогателните броеве в историята на популярното списание Воуг
Коментари Харесай

102-годишна еврейка, преживяла Холокоста, на корицата на германския Vogue

Един от най-трогателните броеве в историята на известното списание " Воуг " (Vogue) излезе преди броени дни в Германия. На корицата на специфичното двойно издание, отдадено на любовта, за първи път в историята театралничи 102-годишната Маргот Фриландер .



И въпреки за някои възрастта да би била водеща за привличане на вниманието, то същински скъпото в него е историята.

Историята зад тази мощна и несломима жена, претърпяла куп ужаси по време на Холокоста и неслучайно трансформирала се в знак за цяла Германия.
               

В страната през годините са излизали голям брой документални филми с нея, голям брой репортажи и изявленията, проследяващи тежкия й житейски път . Родена през 1921 година, още до момента в който е дете, фамилията й е депортирано и изпратено в Аушвиц, където е екзекутирано.

С помощта на близки другари, тя се крие в Берлин, само че бързо е открита и изпратена към Терезиенщат през 1944 година Освободена е след Края на Втората международна война. Оттук насетне основава фондация, отдадена на опознаването на Холокоста и нанесените вреди от него с една съществена цел - да учи младите генерации да спрат откритата ненавист.
               

" В най-мрачните времена би трябвало да се държим за вярата и вярата си в положителното на човечеството ", е един от най-популярните й цитати.

Вероятно по тази причина и е толкоз елементарно да посочим два от нейните ордени - Федерален кръст за заслуги първа степен и Орден за заслуги към провинция Берлин, връчени й за заслуги към образоването на младежите.
               

А фактът, че " Воуг " (Vogue) е решил да излезе от наложения си фешън стандарт и да обърне внимание на една толкоз наболяла тематика, е заслужен за почитание. И също толкоз покъртителен като влияние ...

Водещото видео
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР