Първоначалното предложение на правителството не бе приемливо - извънредно положение

...
Първоначалното предложение на правителството не бе приемливо - извънредно положение
Коментари Харесай

Нинова: Трябва да има срок на извънредното положение

" Първоначалното предложение на държавното управление не бе задоволително - изключително състояние без период, както искаше Борисов, крие риск. Трябва да има период на изключителното състояние. Ние искахме един месец период и то беше признато. Второто ни искане беше там, където е записано, че Народното събрание упълномощава Министерски съвет да вземе всички нужни ограничения, тези ограничения да бъдат лимитирани според чл.57, алинея 3 от Конституцията. Обратното би означавало, че суспендираме Конституцията и нарушаваме права, които са залегнали като безспорни и изконни. Когато се одобриха тези наши две оферти, тогава подкрепихме решението за изключително положение- другояче не бихме ". Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Българска национална телевизия. По думите ѝ от Българска социалистическа партия са упорствали за гаранции, тъй като срокът е доста значим и след него министър-председателят ще рапортува в Народното събрание какво се е случило в този интервал. След това народните представители ще могат да оценят и да вземат решение дали има потребност да се удължава изключителното състояние.

" Потвърждавам думите си от преди няколко дни, че министър председателят би трябвало да приказва по-малко за сметка на експертите и специалистите. Извинявам се за езика, само че тогава той сподели: " Някаква гадина пусна този вирус и ние в никакъв случай няма да разберем кой беше това ". Създава суматоха и оставя неправилни внушения у хората ", напомни още Нинова, представена от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

„ Разбира се, че ние оставаме съпротива. Ще видите, че тази рецесия ще покаже това, което 3 години правихме като съпротива – показвахме, че държавното управление не умее да ръководи здравната система. Оставаме на тези позиции, предлагаме и опция, само че в историята на една страна има моменти,в които би трябвало да се излезе от тяснопартийното говорене. Трябва да намерим разсъдък, да намерим успокоение и отговорност, всички дружно, когато народът е изложен на опасност”, безапелационна бе Нинова. Тя изясни, че от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” са се разделили в три професионални групи. По думите ѝ едната би трябвало да предложи ограничения в обществената сфера, а останалите две – във финансовата и икономическата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР