Първоначалният шок от нестандартния Cybertruck на Tesla вече отмина и

...
Първоначалният шок от нестандартния Cybertruck на Tesla вече отмина и
Коментари Харесай

Историята на колата, която е вдъхновила новия Cybertruck на Tesla

Първоначалният потрес от ексцентричния Cybertruck на Tesla към този момент отмина и в този момент е време да помислим трезво по какъв начин и от кое място въобще е пристигнало вдъхновението на Мъск и инженерите му, с цел да основат сходна кола.
 Tesla Cybertruck, Илон Мъск и за какво дизайнът на пикапа не трябва да ни разочарова
3 аргументи пикапът на Tesla да не ни разочарова

Беше ясно, че Cybertruck ще е нещо сходно

Оказва се, че дизайнът на пикапа не е просто волност на въображението на милиардера, а е отражение на детската му пристрастеност по един в действителност емблематичен автомобил.

Става въпрос за Lotus Esprit, който бе главен претекст във кино лентата " Джеймс Бонд: Шпионинът, който ме обичаше " от 1977 година, и който по-късно се трансформира в звездата в първите компютърни игри с коли през 90-те.
 Снимка 455472

Оказва се, че същият автомобил, който е бил употребен във кино лентата, е бил продаден на двойка от Ню Йорк по време на кьорав търг (търг, в който купувачите наддават за цялостен с незнайни предмети контейнер/гараж) против скромната сума от 100 $.

Малко откакто откарват колата вкъщи, купувачите й научават за историята й и през идващите двайсетина години отдават возилото чартърен на авто музеи в Съединени американски щати.

През 2013 година по време на различен търг колата е продадена за съвсем един милион $, а купувачът й в началото остава неизвестен.
 Нийл Деграс Тайсън, Илон Мъск, Ford и Tesla - по-добър ли е Cybertruck от F-150
За какво спорят Нийл Деграс Тайсън и Илон Мъск

Астрофизикът се заяде с милиардера и Cybertruck

Няколко месеца по-късно излиза наяве, че новият притежател на автомобила е самият Илон Мъск, който споделя в изявление за CNBC, че още от дете е мечтал за тази кола.

Преди към седмица посредством пост в Twitter милиардерът разкри източника на вдъхновението си, а от CNBC напомнят, че още през 2013 година Мъск е изказал упоритости да сътвори автомобил, който в действителност може да се движи под вода - както го прави и истинският Lotus Esprit от кино лентата.

Cybertruck design influenced partly by The Spy Who Loved Me https://t.co/HKBzxFNfzm
— Elon Musk (@elonmusk) November 21, 2019
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР