Първо беше гласувана оставка на правителството, конституционалистите, с които сме

...
Първо беше гласувана оставка на правителството, конституционалистите, с които сме
Коментари Харесай

Главчев: Не разбирам каква е тази вманиаченост да идва премиерът

" Първо беше гласувана оставка на държавното управление, конституционалистите, с които сме се съветвали споделят, че това не е нужно. Ако не се одобри оставката, какво става? Правителството остава ли? Това беше неуместно ", сподели депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Чухте бизнесът какви претенции има. Внесен е план. Планът е четен в Народното събрание. Като линии, всички хора желаят да схванат по какъв начин ще работи. Ако проектът закъснее, средствата ще закъснеят. Едни не одобряват проекта, други желаят да го видят. Томислав Дончев беше в националното заседание и искаше да показа проекта, само че Татяна Дончева не му даде. Тя не даде думата на Дончев да показа проект, който всички чакат ", сподели той.

" Имаше процедура, по която искахме да се изслуша вицепремиерът Томислав Дончев, само че на него му лишиха думата. Има правила, по които би трябвало да се работи. Нали сме правова страна. Това решение за наложителното идване на Борисов е в прорез с всички правила.
Аз разбирам желанието да създадат бързо смяна. Гледайки какъв брой време бяха по площадите, нямат самообладание. Нека имат самообладание, да се съблюдават законите другояче смяната няма да е за положително ", изясни Главчев.

" Премиерът е в отпуск и не знам дали ще предложи проекта той. Човекът, който може най-добре да го направи е Томислав Дончев. Не разбирам каква е тази вманиаченост да идва министър председателят. Не разбирам ", съобщи още Главчев.

Той изясни, че в първите седем месеца, когато е бил ръководител на предишния кабинет, не е имало нито един въпрос към Борисов, а се е явявал единствено на тези, които са били заложени директно към него и са издържани юридически.
" Още през вчерашния ден се усетихме, че сме в съпротива. Тези, които желаеха смяна и не желаят партия от статуквото ни сложиха на това място. Очевидно няма да има никакви парламентарни практики ", добави Главчев.

" Наименованието на комисията за проверки е заменено и става въпрос за " инспекция ". Ние създадохме такава комисия с ръководител Стоян Мавродиев, която след 7-8 месеца излезе с отчет. Имаха 100 писма до институции. Спомняте ли си дали произтече нещо от тази комисия ", попита той.

" Никакъв проблем нямаме с инспекциите и постоянно сме били за бистрота. Подкрепихме всички оферти на ръководството, не на опозицията. Румен Христов предложи 10-годишен интервал на тази комисия. Срещу това предложение, да не се върнем 10 години обратно, което включва ръководството на Борисов по време на първите два мандата. Новите партии не желаеха да се връщат 10 години обратно. Тогава и Христо Иванов беше министър. Слава Богу, това предложение се одобри ", сподели Главчев.

" Ние не сме нужни. Другите партии имат конституционно болшинство и имат опция да трансформират настоящата Конституция. " ИТН " се отхвърлят от въпросите към референдума. За 4-ти път внасяме резултатите от референдума. Който споделя, че няма болшинство - имаме 127 гласа и опция за мажоритарен избор. Г-н Трифонов сподели, че ще влезе в политиката, с цел да осъществя този референдум ", изясни националният представител от ГЕРБ,.
За рецензиите към разпускането на Щаба Главчев напомни, че Има Такъв Народ твърдеше, че няма подобен вирус.

" Имаше рецензии. Казваха, че Щабът не е способен. Подходящо е да сформират държавно управление и да образуват нов щаб. Избраха ръководител на здравната комисия доктор Симидчиев, който е страховит експерт ", заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР