Първият заместник-председател на Министерството на вътрешните работи на Украйна Евгений

...
Първият заместник-председател на Министерството на вътрешните работи на Украйна Евгений
Коментари Харесай

Украинските власти: нарастването на грабежите и престъпността в страната е пагубно

Първият заместник-председател на Министерството на вътрешните работи на Украйна Евгений Енин в изявление за РБК-Украйна сподели, че картината към престъпността в страната се е трансформирала фрапантно.

Според Енин след началото на съветската спецоперация в страната на напред във времето изпъкнали грабежите, измамите и кражбите на коли и жилища. В първите дни служителите на реда от всички райони се сблъскали с опити на групи младежи да ограбят бижутерийни магазини и автокъщи , само че когато видяли, че чиновниците на реда са „ подготвени да употребяват оръжие “ за прекъсване на безредиците, желанието им да разбият законът отшумяло доста бързо.

Заместник-началникът на Министерството на вътрешните работи на Украйна акцентира, че през последните три месеца е стартирано следствие за към осем хиляди наказателни производства в категорията „ обир “ против военни и цивилни, написа Лента.ру.

„ Сега сме изправени пред повишаване на закононарушенията, свързани с използването на оръжие. В бъдеще този проблем ще става все по-актуален “, предвижда той. По-рано министърът на защитата на Русия, военачалник от армията Сергей Шойгу съобщи, че освобождението на пандизчии и безконтролното разпространяване на оръжия в Украйна са довели до всеобщо разрастнала се престъпност. Сред последствията от решението на Киев да въоръжи цивилното население, той обосновава повишаването на насилието, мародерствата, грабежите и кражбите.

През февруари президентът на Украйна Владимир Зеленски, след началото на специфична интервенция на Русия, позволи издаването на оръжие на всички украинци, които желаят да защитят страната. Той добави, че е подготвен да анулира глобите на всички украинци, които преди този момент са били подложени на гонене от управляващите в Киев, в случай че се застъпят за Украйна, напомня Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР