Първият заместник-председател на Европейската комисия Фран Тимерманс отново критикува румънската

...
Първият заместник-председател на Европейската комисия Фран Тимерманс отново критикува румънската
Коментари Харесай

Тимерманс: Би било трагедия, ако Румъния поеме в обратната посока

Първият заместник-председател на Европейската комисия Фран Тимерманс още веднъж подлага на критика румънската Социалдемократическа партия (СДП), като съобщи, че в политическото семейство на европейските социалисти няма място за партия, която има желание да унищожи някои от най-големите достижения на Румъния през последните години, съобщи осведомителният уебсайт Зиаре.

Европейският формален представител акцентира, че би било покруса, в случай че Румъния, " която реализира толкоз доста в битката против корупцията на високо равнище, поеме в противоположната посока ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Няма да приемем да се откажем от битката против корупцията, няма да приемем да вършим крачки обратно, няма да приемем една партия, която би унищожила всичко, което беше реализирано през последните 10 години. Защото не приказваме единствено за безпокойства във връзка с битката против корупцията и за правовата страна в Румъния. Мисля, че бяхме доста ясни в последния оповестен отчет по Механизма за съдействие и инспекция (МСП) ", посочи Тимерманс на среща на Асоциацията на задграничната преса в Холандия.

" Но би било покруса, в случай че една страна, която напредна толкоз доста в антикорупционната битка, а Румъния реализира доста цели, да се обърне в този момент в другата посока. Това е неприемливо в моето политическо семейство (ПЕС). В моето политическо семейство няма място за партия, която би унищожила някои от най-важните триумфи на Румъния през последните 12 години ", уточни още първият заместник-председател на Европейска комисия.

На въпрос дали новите планове за изключителни постановления, готови от румънското министерство на правораздаването, може да доведат до задействане на Член 7 от Договора за Европейски Съюз против Румъния, Тимерманс съобщи: " Всичко зависи от това, което ще се случи по-нататък. Водим диалози с премера (Виорика) Дънчила, взехме решение нашите специалисти да се срещат постоянно, с цел да реализиран две цели. На първо място, за използване на рекомендациите от МСП (...) и втората цел са полемиките по новите законодателни оферти ".

Европейският представител съобщи също, че е изцяло неутрален от политическа позиция и няма да третира Румъния друго от Полша и Унгария. " Гарантирам ви, че няма да има друго отношение от страна на Европейска комисия според от политическия състав на всяко държавно управление ", акцентира Тимерманс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР