Първият в Гърция подводен граждански брак беше сключен в понеделник

...
Първият в Гърция подводен граждански брак беше сключен в понеделник
Коментари Харесай

Младоженци сключиха брак под водата

Първият в Гърция подводен цивилен брак беше подписан в понеделник на егейския остров Алонисос по самодейност на локалната община, заяви АНА-МПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Младоженците Петрос и Мирто си размениха обети за безконечна обич и честност на вълшебното дъно на морето край Алонисос. Бракосъчетанието на двойката извърши кметът на Алонисос Петрос Вафинис, който е получил тапия за гмуркач, с цел да може да прави церемониите под синьозелените води на острова.

На брачната гала на дъното на морето участваха двамата кумове, председателката на комисията по туризъм в Алонисос Мария Агалу, която се зае и с организацията на сватбата, както и трима инструктори по гмуркане. При церемонията бяха спазени прецизно всички процедури на гражданския брак посредством потреблението на специфични влагозащитени повърхности, а след размяната на клетвите младоженците за малко смъкнаха маските си, с цел да си разменят първата брачна целувка.

Брачната гала беше излъчена онлайн на огромен екран на брега, с цел да бъде проследена от гостите на сватбата, както и отдалечено от тези, които не бяха съумели да участват персонално. " Неописуеми са страстите, които те превземат на дъното по време на брачната гала. При идеалните условия на мира, които предлага подводната природа, времето стопира и този момент принадлежи единствено на двойката ", сподели кметът след церемонията.

Общината насочи поканата за подписване на подводни бракове през лятото на Деня на св. Валентин, 14 февруари. Алонисос се развива като дестинация за гмуркане от интернационален мащаб и тази година е привлякъл стотици гмуркачи от целия свят. Заетостта на леглата през август е достигнала до 100 %, а туристическият сезон ще продължи до първата десетдневка на октомври, сподели кметът Вафинис. Край Алонисос е най-големят в Европа морски естествен парк, както и първият в Гърция подводен музей, който разрешава на гмуркачите да прегледат останките от потопен античен транспортен съд от края на пети век преди Христа с хиляди разпръснати по морското дъно амфори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР