Първият руски войник, изправен пред украински съд за военни престъпления,

...
Първият руски войник, изправен пред украински съд за военни престъпления,
Коментари Харесай

Съденият за военни престъпления руски войник помоли за прошка

Първият съветски боец, изправен пред украински съд за военни закононарушения, изиска амнистия от вдовицата на убития от него украински граждански, оповестява " Франс прес ".

Зная, че не можете да ми простите, само че Ви апелирам за амнистия, заяви 21-годишният сержант Вадим Шишимарин по време на диалог с Катерина Шелипова, вдовица на 62-годишния мъж, когото руският боец призна, че е убил в село в Североизточна Украйна на 28 февруари.

Шишимарин може да бъде наказан на пожизнен затвор в Украйна по обвинявания във военни закононарушения и съзнателно ликвидиране.

Той изясни пред съда, че е прострелял мъжа, до момента в който той и няколко други съветски бойци се изтегляли и се опитвали да се причислят към частите си в Русия.

Войниците разкрили граждански автомобил " Фолксваген ", който отвлекли.

Искахме да стигнем там, където беше нашата войска, и да се върнем в Русия. По пътя, до момента в който шофирахме, видяхме мъж. Той говореше по телефона. Каза, че ще ни съобщи ", описа младият мъж.

Той изясни, че различен съветски боец в колата му е наредил на висок звук да стреля. " Той сподели, че ще основа заплаха, в случай че не го направя. Застрелях го отблизо разстояние ", описа боецът.

Очаква се скоро и други съветски бойци да бъдат съдени в Украйна, защото Киев твърди, че са образувани хиляди каузи за военни закононарушения от началото на съветската инвазия в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР