Първият опит на американската Демократическа партия да реагира на масовите

...
Първият опит на американската Демократическа партия да реагира на масовите
Коментари Харесай

Републиканците в Сената на САЩ блокираха законопроект, свързан с вътрешния тероризъм


Първият опит на американската Демократическа партия да реагира на всеобщите стрелби в Бъфало и Ювалди се провали през вчерашния ден в Сената на Съединени американски щати, откакто републиканците блокираха законопроект, обвързван с вътрешния тероризъм, съобщи Асошиейтед прес.

Лидерът на болшинството в Сената, Чък Шумър от Демократическата партия, се опита да убеди републиканците да поддържат законопроекта, утвърден бързо от Камарата на представителите предходната седмица след всеобщите стрелби в Бъфало и в  щата Южна Каролина, които бяха ориентирани против цветнокожи хора.

Очакванията на демократите бяха законопроектът да стане мотив за разискване на сложни въпроси, свързани с закононарушенията, осъществени от ненавист, и с контрола върху огнестрелните оръжия.

Сенаторите обаче гласоподаваха по партийна линия, като финалният резултат от гласуването е 47 гласа " за " против 47 гласа " срещу ". По този метод законопроектът не събира нужната поддръжка от 60 гласа, с която да се трансформира в настоящо законодателство. Всички републиканци гласоподаваха " срещу ", отбелязва АП.

Начинът, по който гласоподаваха сенаторите, основава съществени подозрения дали е вероятен разговор сред демократите и републиканците по въпросите, свързани с контрола върху огнестрелните оръжия, показва също организацията.

Фактът, че законопроектът не събра нужната поддръжка в Сената, и то единствено два дни след всеобщата пукотевица в учебно заведение в Тексас, при която починаха 19 деца и двама учители, е ярка илюстрация на систематичната неспособност на Конгреса да одобри законодателство, спомагащо за ограничение на насилието с огнестрелни оръжия в Съединени американски щати, разяснява АП.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР