Първият международен панаир на виното Винена визия на Отворени Балкани,

...
Първият международен панаир на виното Винена визия на Отворени Балкани,
Коментари Харесай

Панаир на виното в Белград отваря врати днес

Първият интернационален панаир на виното " Винена визия на Отворени Балкани ", под егидата на държавните управления на Сърбия, Република Северна Македония и Албания като част от самодейността " Отворени Балкани ", ще бъде открит през днешния ден в наличието на президента на Сърбия Александър Вучич и министър председателите на Албания, Република Северна Македония и Черна гора - Еди Рама, Димитър Ковачевски и Дритан Абазович, съобщи Танюг.

Тържественото разкриване на панаира, който ще продължи до 4 септември, е планувано за 13 часа в зала 1 на Белградския панаир.

В панаира вземат участие близо 400 изложители и винопроизводители от над 20 страни. Повечето от тях ще бъдат от страните от района - Сърбия, Република Северна Македония, Албания, само че ще има и участници от Централна Европа, Южна и Северна Америка.



Само от Сърбия, Северна Македония и Албания ще вземат участие над 230 изложители. Участват и изложители от Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения, Италия, Франция, Аржентина и Чили.

Вината ще бъдат оценени от 25 интернационалните съдии, петима от които са със званието „ master of wine “. Панаирът ще събере най-хубавите винопроизводители в района и ще разпространява Балканите като все по-популярна винена и туристическа дестинация.

Това е съответна стъпка в постигането на задачата на самодейността " Отворени Балкани " - общ пазар, включващ свободно придвижване на хора, артикули, капитали и услуги, показват уредниците.

Президентът Вучич приветства участниците в идния панаир и уточни, че той е опция за всички посетители да опознаят Балканите по верния метод.

Скъпи другари, чакаме ви на събитието " Винена визия на Отворени Балкани "! Белград отвори сърцето си за всички посетители, които в идващите дни ще опознаят нашите Балкани и най-хубавото, което те оферират. Добре пристигнали в Белград, написа президентът на Сърбия в Инстаграм.

В допълнение към четиридневния панаир президентът Вучич и министър-председателите на Албания Рама и Северна Македония Ковачевски ще ръководят среща на върха в Белград на 2 септември като част от самодейността " Отворени Балкани “.

Срещата на върха ще се организира в двореца " Сърбия " и на нея ще участват министър-председателят на Черна гора Дритан Абазович, ръководителят на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Зоран Тегелтия, министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто и министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу.

Източник: Българска телеграфна агенция


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР