Първият марсиански вертолет (изобретателност) отблокира перките на своето витло в

...
Първият марсиански вертолет (изобретателност) отблокира перките на своето витло в
Коментари Харесай

Марсианският вертолет Ingenuity раздвижи перките на витлото преди полета

Първият марсиански вертолет (изобретателност) отблокира перките на своето витло в границите на продължаващата подготовка за първия полет, за който се знае, че ще бъде сбъднат не по-рано от тази неделя, 11-ти април .

„Перките на славата“, които са роторните лопатки на марсианския вертолет, към този момент са отблокирани след превозването и са подготвени за първите тестове“ – калифорнийската лаборатория за реактивно придвижване на НАСА (JPL) в своя формален Twitter акаунт на осми април. „След това ние за първи път в историята ще изпълним постепенно завъртане на лопатките на марсианската повърхност“.

На показаната по-долу анимация, формирана от няколко изпратени до Земята фотоси, въпреки и с неособено положително качество, въпреки всичко се вижда, че дронът в действителност е размърдал перките на своето витло и по всичко проличава, че задачата продължава тъкмо както е било планувана.

Освобождаването и тестването на перките на Ingenuity е значим стадий преди да вертолетът да се опита да излети. Специалистите на НАСА обявиха, че при първите проби лопатките ще бъдат завъртени със скорост от 50, а по-късно с 2400 оборота в минута. Едва по-късно ще бъде изработен опит за полет над марсианската повърхнина.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР