Първият камион с хуманитарна помощ от бразилското правителство пристигна в

...
Първият камион с хуманитарна помощ от бразилското правителство пристигна в
Коментари Харесай

Първи камион с бразилска хуманитарна помощ пристигна на границата с Венецуела

Първият камион с филантропична помощ от бразилското държавно управление дойде в град Пакарайма на границата с Венецуела, съобщи АП.
 БГНЕС
Опозиционният венецуелски народен представител Мигел Писаро, представен от Ройтерс, съобщил пред кореспонденти в Каракас, че камионът е пресякъл границата и се намира на венецуелска територия . Свидетел на Ройтерс обаче твърди, че въпреки камионът да е прекосил граничната линия, той към момента не е минал през венецуелския митнически граничен пункт.
 БГНЕС
Според осведомителния уебсайт UOL, представен от ТАСС, рано тази заран от авиобазата в град Боа Виста, където бразилските управляващи са организирали склад за филантропична помощ, са потеглили два камиона, само че единият е закъсал на пътя заради механически проблем.-->

Сайтът твърди, че в Пакарайма са докарани ориз, изсъхнало мляко и лекарства в количества, задоволителни за потребностите на 6000 души за един месец. В граничния град камионът е бил посрещнат персонално от бразилския външен министър Ернесто Араужо, който изразил вяра, че ще държавното управление на Мадуро ще допусне помощта на територията на Венецуела и че не чака оттова да бъдат създавани проблеми.
 БГНЕС
ТАСС напомня, че в четвъртък вечерта по решение на венецуелския президент Николас Мадуро границата сред двете страни бе затворена, а през вчерашния ден вицепрезидентката на Венецуела Делси Родригес разгласи за краткотрайното затваряне на трите моста, свързващи страната с територията на прилежаща Колумбия. Това решение бе признато, откакто венецуелската съпротива разгласи желание да достави от Бразилия и Колумбия филантропична помощ.
 БГНЕС

Правителството на Мадуро упорства, че помощ може да бъде оказана единствено в границите на интернационалното право и не желае да пропуща събрани от опозицията помощи през границата.
 БГНЕС

 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР