Първите слънчеви лъчи ни напомнят за горещото лято, синьото море

...
Първите слънчеви лъчи ни напомнят за горещото лято, синьото море
Коментари Харесай

Ето как да потиснем глада за сладко

Първите слънчеви лъчи ни припомнят за горещото лято, синьото море и новия бански костюм, който желаеме да облечем и в който да изглеждаме добре. Готово ли е тялото ни, или обликът в огледалото горчиво ни припомня за разточителното хранене, мързеливите вечери с вино и книга в ръка и безкрайните часове пред компютъра? Навярно считате, че е време да възстановите формата си и да подготвите фигурата си за леките облекла и плажния сезон. Една от храните, които би трябвало да изключите от менюто си, с цел да се радвате на стройна фигура, са сладките вкусотии.

Защо сладките храни са нездравословни?

Сладките храни са цялостни освен със захар, само че и с оцветители, консерванти, куп ненужни съставки и празни калории. Те освен вредят на фигурата ви, само че заплашват и здравето ви. Намаленият банкет на захар усъвършенства здравословното положение, усилва силата, подмладява кожата, усъвършенства храносмилането, води до понижаване на тежестта и обвързваните с него болести. Подобряват се и паметта, както и качеството на съня.

Влюбете се – в човек, в природата, в спорт, в ново занимание или в самите себе си. Апетитът ни към сладки храни не е инцидентен. Той е отговорът на биологични реакции, зараждащи се в центровете на мозъка, отговарящи за страстите и удоволствието. Сладките храни и изключително шоколадът усилват синтеза на хормона на щастието и ни кара да се усмихваме. Същото прави и любовта. Гладът за сладко от прочувствена позиция е апетит за благополучие. Той е израз на пристрастяването към еуфорията, която усещате, откакто изядете огромен шоколад. Важно е да намерите нови мотиви за благополучие – занимание, обичан човек, спорт, другари, които да ви донесат тези по този начин търсени и мечтани страсти и да съумеете да устоите на сладкото прелъщение.

Набавете си всички нужни витамини и минерали

Гладът за сладко постоянно подсказва, че ви липсват избрани витамини и минерали. Най-често това са магнезият и хромът. Липсата на задоволително хром в организма е честа причина за неконтролируем апетит и преяждане с храни, нездравословни за обиколната на талията и за здравето ви. Хромът контролира равнищата на кръвната захар в тялото и по този начин потиска апетита за сладко.

Запасете се с плодове и храни с подсладители

Ако желанието ви да изядете нещо сладко е по-силно от вас, то изберете плод или десерт с подсладител. Макар че също имат калории и въздействат на фигурата ви, те са доста по-здравословен избор и по-малко застрашаващи килограмите. Внимавайте с гликемичния показател при избора на плод. Бананът не е добър вид, ябълката е.

Освободете се от напрежението

Стресът е зложелател на положителния сън, на кожата и на фигурата. Той ви кара да преяждате с нездравословна храна и да се успокоявате с огромни количества шоколад. Спортувайте, почивайте пълноценно, практикувайте йога. Всичко това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да държите апетита си под надзор.

Дръжте равнищата на кръвната захар постоянни

Консумацията на белтъчини и потребни мазнини държи кръвната захар под надзор, а това е метод да избегнете внезапните спадове и гладът към сладко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР