Първите шпаги на партиите овладяха челните редици в парламентаПозициите на

...
Първите шпаги на партиите овладяха челните редици в парламентаПозициите на
Коментари Харесай

Първите шпаги на партиите овладяха челните редици в парламента

Първите шпаги на партиите овладяха челните редици в Народното събрание

Позициите на политиците на челния ред демонстрираха кой ще води бащина тайфа в депутатските борби
-->
Първите шпаги на обособените политически сили в 48-0 Народно заседание си проличаха още преди началото на днешното тържествено съвещание от позициите, които заеха на първия ред в Народното събрание. Позициите им демонстрираха кои са хората, които ще водят най-тежките депутатски борби в дебатите и кои са най-актуалните престижи във всяка от тях.

Съвсем предвидимо на челните столове в Народното събрание от ГЕРБ-СДС се озоваха някогашната и сегашна председателка на парламентарната група Десислава Атанасова. До нея твърдо и непоклатимо седна зам.-председателя на партията на Бойко Борисов – Томислав Дончев. А до него – утвърдилият се като нова звезда на ГЕРБ с корав евроатлантически профил – Даниел Митов.

„ Продължаваме промяната “ също не изненада с нови лица, претендиращи да са нови фактори. На първите столове се подредиха Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, Калина Константинова и ръководителят на парламентарната им група Андрей Гюров. И до този миг това бяха първите шпаги на относително новата партия и явно тя не е подходила креативен към първата редица на бойците си. Още повече, че този път е с 15 единици по-малко от 47-я парламент.

Както постоянно Движение за права и свободи подходи обичайно и предвидимо и в демонстрирането на най-важните си представители, които ще размахват шпагите в словесните диспути. До водача на придвижването Мустафа Карадайъ се подредиха Делян Пеевски, Йордан Цонев, Халил Летифов, Хамид Хамид. Все познати от всички основни диспути в Народното събрание и отвън медиите през предходната и предходни години.

Четвъртата политическа мощ – „ Възраждане “ също не прояви кой знае какво творчество в позиционирането на най-важните си персони. До водача Костадин Костадинов още веднъж гордо, само че този път на първия ред седна пламенният оратор от предишния парламент Цончо Ганев, а до него – номинираният за ръководител на  48-о Народно заседание Петър Петров, чиято първа борба за поста на пръв измежду равни ще бъде още през днешния ден.

Така най-яростните бойци на първите четири партии и обединения в новия парламент стана ясно още от местата, които заеха в пленарната зала, а словата на водачите им при откриването му дефинираха и позициите, които всеки от тях ще брани с ораторското си майсторство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР