Първите ревюта за Cybertruck изтекоха през изминалата седмица и изглежда

...
Първите ревюта за Cybertruck изтекоха през изминалата седмица и изглежда
Коментари Харесай

10 дни след първите мили на Cybertruck: Разочарование от цената и пробега

Първите ревюта за Cybertruck изтекоха през миналата седмица и наподобява че Илон Мъск е сбъркал, в случай че е считал, че мощната му войска от авторитетни лица ще даде единствено позитивни мнения.

Основателят на Tesla даде обещание нищо по-малко от „ най-хубавия артикул ” на компанията за електрически транспортни средства, само че още на събитието на 30 ноември за отбелязване на стартирането на първите доставки, нещо куцаше, разяснява The Wall Street Journal.

Обикновено лансирането на ново транспортно средство е обвързвано с оптимално медийно отразяване за гратис промотиране пред евентуални купувачи. Освен в случай че не сте Илон Мъск

През годините Tesla понижи броя на публицистите, поканени да участват на нейните събития, защото основният изпълнителен шеф залага, че има голямото въздействие да изпрати посланието си непосредствено до клиентите нефилтрирано, добавя WSJ.

При стартирането на Cybertruck на главните новинарски издания им е било неразрешено да влизат в постройката – това изяснява за какво нямаше доста фотоси в медиите, а журналистическите публикации след тест драйв също бяха дребен брой.

Вместо това Tesla реши се обърне към авторитетни персони в обществените медии, които да опишат на света за музи от научната фантастика електрически пикап, наподобяващ на гигантска стоманена геометрична фигура на колела, чиято цел е да се конкурира със спортните коли в бързината и с най-здравите транспортни средства.

За Tesla нетипичните тактики не са изненада. Независимо дали заобикаля обичайна реклама или употребява модел на директни продажби вместо франчайз дилъри на коли, Мъск проправи доста нови пътища в автомобилната промишленост. Стартът на Cybertruck обаче се оказа рисков даже за него.

На последното събитие на компанията през 2017 година, отбелязващо старта на доставките на Model 3, най-големите новинарски издания в Съединени американски щати бяха добре пристигнали за тест драйв на Model 3, както и да задават въпроси за новия седан, което докара до вълна от отразяване.

Този път изглеждаше, че събитието за старта на Cybertruck е основано за обществената мрежа X, притежавана от Мъск.

Проведено в централата на Tesla в региона на Остин, Тексас, събитието беше излъчено онлайн в платформата, в която въодушевени консуматори разгласиха Cybertruck от близко.

Тези ранни усещания имат значение.

Уолстрийт не чака Cybertruck да се трансформира в звяр във връзка с продажбите. На него обаче се гледа като на по този начин наречената кола с ореол – блестящо предложение за привличане на внимание към марката с вярата, че повече хора ще купят нещо по-рутинно, като да вземем за пример кросоувъра Model Y, който подхранва бизнеса на Tesla, разяснява WSJ.

За първите купувачи на Cybertruck събитието на 30 ноември е първият път, в който те съумяват да се приближат до серийната версия на пикапа, откогато тя беше оповестена преди четири години. Тогава Мъск разгласи, че неповторимо изглеждащият колос ще коства едвам $39 900.

Неговите авторитетни поддръжници, участвали на събитието, показаха комплициране по отношение на финалните цени и се оплакаха, че те са по-високи от в началото оповестените – с към 20 000 $ повече за най-евтиния Cybertruck, който няма да бъде разполагаем до 2025 година, а най-скъпата версия скача до към $100 000 по отношение на по-рано оповестената $69 900, показва WSJ.

„ Това несъмнено не е пикапът, който ще постави завършек на всички пикапи, както Tesla го популяризираше “, споделя Зак Нелсън на своите почитатели във видео, оповестено в канала му в YouTube, наименуван JerryRigEverything, който има повече от осем милиона клиенти. Той прибавя, че събитието е оставило доста присъстващи комплицирани и разочаровани.

Разбира се, има и положителни мнения. Алексис Оханян, съосновател на Reddit, разгласява видеоклипове в X, от които излиза наяве, че той има един от първите пикапи, доставени този ден. „ Първоначално чувство за това транспортно средство: безпрепятствено, мирише прелестно, огромно е, само че не е тромаво “, споделя той в обявата си.

Sharing first impressions of my Cybertruck after picking it up last week... runs smooth, smells nice, and reminds me of an APC from Aliens???? pic.twitter.com/Ak7O4yGkCJ
— Alexis Ohanian???????? (@alexisohanian) December 5, 2023
Преди години автомобилните изложби бяха основни за представянето на нови транспортни средства, като производителите се състезаваха да привлекат внимание и даваха на публицисти ранен достъп до колите за тест драйв, с цел да могат да разгласяват ревюта, когато те дойдат в шоурумите.

Chrysler, в този момент част от Stellantis, беше измежду най-хубавите в организирането на събития за привличане на внимание. Вероятно най-успешното е през 1992 година по време на дебюта на Jeep Grand Cherokee на автомобилното ревю в Детройт, когато тогавашният изпълнителен шеф Боб Лутц минава със SUV през плоско стъкло.

„ В рамките на 72 часа фотографията на Grand Cherokee, разбиваща стъклото, беше на първа страница на всеки огромен вестник в света “, спомня си Лутц, представен от WSJ.

Той прибавя, че светът на медиите се е трансформирал. И Мъск има неповторима власт по едно и също време като основен изпълнителен шеф на авто производител и притежател на обществена мрежа, в която е звезда с повече от 165 милиона почитатели.

„ За мен не е изненадващо, че той би споделил за публицистите: Кой има потребност от тези момчета?Ще направя всичко посредством съвременни електронни медии. Не ми би трябвало телевизия. Нямам потребност от щемпел. Ще го направя по моя си метод ", разяснява Луц.

Повече от седмица по-късно стриймваното събитие на X е достигнало общо пет милиона фенове. Традиционните новинарски издания писаха своите истории, употребявайки това лъчение.

Въпреки всичко Tesla не е изоставила изцяло обичайните медии. Няколко подбрани публицисти от автомобилни изданията като Top Gear и Hagerty получиха достъп до Cybertruck, с цел да могат да снимат видеоклипове с пикапа, демонстрирайки неговото ускоряване и неповторими качества за ръководство.

Звездата на техническите рецензии Маркес Браунли също е измежду получилите достъп до пикапа. До петък неговото видео в YouTube натрупа повече от 17 милиона гледания. В него той изследва интериора и екстериора с детайлния метод, който ползва към най-новите iPhone всяка година. „ Впечатлен съм “, споделя той.

В X обаче той разгласява: „ Със Cybertruck Tesla за първи път не извършва някои от основните спецификации, които е дала обещание. “

Tesla Cybertruck is notably the first time that Tesla is straight up not delivering on some of the key specs they promised

Promised specs:
500+ mile range
$70,000

Delivered:
340 mile range
$100,000

Tesla (and others) have taken the stance that the thousands of pounds of extra…
— Marques Brownlee (@MKBHD) November 30, 2023
Инфлуенсърите, които не получиха опция за тест драйв, бяха оставени да се снимат, като някои от тях означиха пропуските на Cybertruck, само че и че въпреки всичко биха си го купили.

Във видео, оповестено в YouTube, Дан Маркъм показва разочарованието си от пробега на камиона: „ Не всичко може да е такова, както (от Tesla) са мечтали първоначално, само че се усеща като голям пропуск. “

Потребител на X, прочут като The Tesla Hoe, разгласява пред своите съвсем 9000 почитатели рецензии за събитието:

„ Не ни разрешиха да седнем в Cybertruck. Имаше проблем, в случай че допираме екрана. Като че ли си тръгнахме с възприятието, че нещата към момента се пазят в загадка от нас. Усещането беше много необичайно. “

A lot of people have been asking my honest thoughts on the Cybertruck Event. I figure posting it here would be easier than DMing over and over.

Walking through the factory was MIND BLOWING. Coolest experience ever. I will never forget it. I loved that we could meander through…
— The Tesla Hoe (@TheTeslaHoe) December 1, 2023
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР